Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suncokretica

Marketing

Da se predstavim...

Promijenilo se sve na Blogu.hr od one davne 2007. kad sam došla ovdje i puno je sadašnjih posjetitelja ovog bloga koji me ne poznaju dobro. Znam ja da se nikom ne da čitati u beskraj nečije stare postove sretan. A po mojim postovim u zadnje vrijeme bi se dalo zaključiti kako samo kukam jer puno radim rofl. Ok, to je istina, ali ne baš potpuna. Dakle, da se predstavim:

-ja sam cvjećarka-aranžerka





-ja sam uzgajivač cvijeća (vjerovali ili ne - nemam trenutno 'pri ruci' niti jednu jedinu iskoristivu fotku krizantema, maćuhica, proljetnog cvijeća koja bi me bolje predstavila sretan)




Moj posao je sezonski a to znači iskorištavanje svake minute sezone jer sve sezone su kratke, u svim branšama. I sami znate koliko trošite na cvijeće pa onda većini ne trebam objašnjavati kakva je zarada, ali, eto, nekim slučajnim putevima sam završila u tom poslu i tu sam gdje sam, ne žalim se, volim svoj posao. I ovaj aranžera i ovaj uzgajivača. No, što se zarade tiče, htjedoh reći da nema puno prostora za zapošljavanje nekog tko bi pomagao pa većinu radimo sami. Pa je to onda puno posla. Osm toga, cvijeće je, osim što traži svakodnevnu brigu poput zalijevanja i dohranjivanja, valjda i ljubomorno. Naime, kad god ga ne obiđem nekoliko dana, uvijek se nešto dogodi, nešto loše - ili oboli ili ga napadnu štetnici pa tako ja sve obilazim svakodnevno sretan.
No, imamo mi, Lav i ja, pošto nas je Buntovnik-koji-to-odavno-nije napustio jer se zaposlio na lijepom poslu a i svekrva nas sve više zaobilazi (te ne smije na sunce, te ne smije biti sagnuta...) dakle, imamo mi i godišnji odmor. Da, da. Jedina je nevolja što je to zimi a ja ne volim zimuno. I onda ne izlazim iz kuće ako baš ne moram. I onda je to pravi fizički odmor - od kreveta do stola pa do stolice za komp i u krug belj

I zato sam vesela 'ko tranzistor' kad uhvatim ljeti koji dan za odmor sretan A imam i, sad kad nije sezona prodaje, slobodnu nedjelju smijeh.

Post je objavljen 10.08.2016. u 21:17 sati.