Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/avaspava

Marketing

I' m on Fire

Dženifer Q. je tog ranojutarnjeg ljetnog svitanja, "sitno" gledala svojim inače mnogo krupnim zelenim očima. Kosa joj je bila poluvlažna. Vruća i vlažna ljepljiva noć. Noć je bila jedna od onih sparnih, sporoprolazećih, gdje minute traju i po pet. iako joj je bilo užasno toplo, i koža joj je bila prekrivena onim sitnim kapljicama znoja čija je funkcija bila da ohlade ugrijano tijelo, Dženiger Q. se nije mislila žaliti.
Nije čak ni odmaknula noćas tu dragu jaku ruku a sasvim sigurno bi to učinila da ta ruka nije bila bas njegova.
Za trenutak se nasmiješila, prisjećajući se nekog detalja i njene oči koje su tog jutra gledale "sitno", za nijansu su se raširile u one zelene krupne oči, kakve su inače bile. Dženifer Q. se smješila tako neku vječnost od par minuta a onda joj je neki nepoznati glas ušao u ušne kanale, koji su ovog jutra bili poprilično umorni kao i cijelo njeno tijelo.
Ljudi. Ljudi. Ljudi. I obveze.
Dženifer Q. bi tako rado današnji dan nastavila sama sa sobom, sa premotavanjem cijele role filma, počevši od onog ponedjeljka rano ujutru, koji bi u biti, (budimo iskreni), rado i preskočila jer se plan koji je građen danima prije, taman počinjao lagano raspadati, a njena prirodna tvrdoglavost je u tom propadanju, cijeli plan propadanja još i nonšalantno požurivala. I onda se onako dogodi neki trenutak, karma ili tko bi ga znao, koji sve vrati na svoje mjesto.
Dženiferin tok misli, naglo je skrenuo na deja vu jednog sličnog momenta, koji nije uspjela ni da uhvati u "premotavanje", već se neka druga scena motala po njenim mislima.
Dženifer se namrštila čim se sjetila kako joj je kuhinja ostala u popriličnom neredu, sreća te je ostatke sinocne večere na brzinu jutros gurnula u frižider, a tanjure, čaše i ostalo poslagala je u sudoperu i nalila na sve to hladnu vodu. U spavaćoj sobi, već su bili poskidane jastučnice i plahte, Dženifer nije voljela ništa što nije na mjestu, jedino je na prozoru ostao ručnik, jedan tamno plavi i jedan svijetlo plavi i opet se nasmješila. Muškarci ne mogu da zapamte koji je čiji ručnik i Dženifer Q. je počela da se miri sa tom činjenicom.
Ne može se jednostavno sve imati pod kontrolom.
Dženifer Q. slijegne ramenima,"raširi" oči do nekog svog maximuma i nasmješi se pacijentu koji je uredno čekao da ga ona pogleda.
Premotavat će film kasnije, i tako se ne bi usudila ispričati sve one detalje zbog kojih su joj oči ovog jutra tako pospane a tijelo na izmaku snaga.
Netko je negdje u blizini slušao njenu omiljenu pjesmu I´m on Fire i za Dženifer Q. to je bio dobar znak.



Post je objavljen 14.07.2016. u 12:04 sati.