Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Ajmo malo igre, rezultat

Obećah rezultate igre u nedjelju, no zbog objektivnih razloga činim to danas.
Evo svih koji su se javili.
Prva je bila Lastavica, a onda su slijedili: Demetra, Dinaja, Sretni mačak, GP Zagrebancije (koji je bio, uz pomoć kćerke, bio najuspješniji dok se nije na kraju javio profesionalac Nedjeljko Nadić).

Pretpostavljam da bi možebitno neki dali neko svoje rješenje da sam ostavio otvoreno mogućnost komentriranja, no ovako mi se činilo objektivnije. Jest da je to bilo malo kompliciranije, pa je, uz težinu zadatka i činjenice da većina vas ipak nisu 'rebusoljubci', odaziv bio relativno malen.

Neću objaviti koliko je tko od vas, koji ste se javili, rješio rebusa, kad vide rješenja znat će i sami gdje su. Navest ću samo nikove. Ipak, ne mogu da se ne pohvalim javljanjem profesionalnog enigmatičara Nedjeljka Nedića o kojem možete podatke naći na Googlu. Osim što je riješio sve rebuse, dao mi je i nekoliko korisnih savjeta, pa me čak zamolio za osobne podatke kako bi me uvrstio u njegov Leksikon odgonetača BiH, misleći da sam iz njegove države. Kako odgonetke ne radim još od gimnazijskih dana, ljubazno sam mu zahvalio i otklonio njegovu molbu.

A sad, ono najvažnije - rješenja.

1


SAMOBOR (na slici je samo bor i ništa više)

2

SERENADA (mislim da je ovo jasno i bez tumačenja sretan)

3

KUKURUZ (slovo K u K u R u Z).

4

LOKOT (slovo L oko slova T)

5

MALIŠAN (i ovo je mislim jasno bez tumačenja)

6

VELIKAN (kao i mališan)

7

MORNAR (ovo je, izgleda bio "najtvrđi orah"; slovo M ogrnuto o slovo R koje jaše na slovu R)

8

KOPAONIK (slovo K kopa NIK)

9

BIZANT (slovo B iza slova NT)

10

VISIBABA (ovdje su bila rješenja kao 'obješenjak' ili 'vješalica', no trebalo je uobziriti i tekst ispod koji ukazuje na to da se radi o 'crnohumornom rebusu' - dakle: visi BABA)



Post je objavljen 11.07.2016. u 10:04 sati.