Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MALA OPĆINA SREDSTVIMA EU REALIZIRALA VELIKI PROJEKT

U VELIKOM GRĐEVCU OTVORENA TRI BAZENA I REKREACIJSKI TERENI


Prema informacijama iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u općini Veliki Grđevac koja ima tek oko 3 000 stanovnika u Bjelovarsko Bilogorskoj županiji svečano je 1. srpnja otvoren sportsko-rekreacijski centar čija je izgradnja sufinancirana bespovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru projekta „Vlakom kreacije do bazena imaginacije“, ukupne vrijednost 19.076.515,54 kuna. Europska unija sufinancirala je projekt s 15.535.914,25 kuna, odnosno 81,44 posto od ukupnih troškova.


Image and video hosting by TinyPic
Ministar regionalnog razvoja i fondova EU dipl. iur. Tomislav Tolušić ima riječ.

Svečanom otvaranju sportsko-rekreacijskog centra prisustvovali su ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dipl. iur Tomislav Tolušić, župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs, načelnik Općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac i drugi uzvanici.

Provedba projekta obuhvatila je rekonstrukciju postojeće sportsko-rekreacijske građevine i infrastrukture, izgradnju tri nova bazena, teniskog i odbojkaškog igrališta i dječjeg parka.
„Ovo je sjajan primjer kako i mala mjesta mogu povući značajna sredstva iz fondova Europske unije i uspješno odraditi jedan ovako veliki projekt koji će znatno doprinijeti razvoju turizma ovog kraja“, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Image and video hosting by TinyPic
Najviše smisla za turističku promiđbu pokazao je načelnik općine Veliki Grđevac Marijan Dautanac koji je na otvaranju bazena i sportsko rekreacijskog centra u hlaćama košulji i kravati skoćio u bazen. A onda je u bazenu lagano se održavajući na vodio , što se vidi na slici, pozirao fotoreporterima.


Uz EU sredstva za izgradnju sportsko-rekreacijskog centra, općina Veliki Grđevac osigurala je i sredstva iz nacionalnih izvora za izradu projektne dokumentacije. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u okviru Programa pripreme i provedbe razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova, sufinanciralo je izradu projektne dokumentacije za ovaj projekt u ukupnom iznosu od 133.000,00 kuna.



Image and video hosting by TinyPic
Bazen za djecu.



Post je objavljen 06.07.2016. u 06:11 sati.