Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zelimzivot

Marketing

Akcija za kolegu oboljelog od leukemije u Vojarni pukovnika Marka Živkovića - Pleso

Dragi naši, danas je u Vojarni pukovnika Marka Živkovića na Plesu održana akcija upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica na kojoj se 38 pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Hrvatske kopnene vojske (HKoV) te Zapovjedništva za potporu (ZzP) u dobi od 18 do 40 godina pridružilo Registru.
Akciju je, uz odobrenje Ministra obrane Republike Hrvatske, pomogla organizirati 91. zrakoplovna baza Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane na inicijativu desetnika Ivana Kolića i nadnarednika Predraga Štefaneka kako bi pomogli kolegi Mirku Pliveliću, oboljelom od leukemije kojemu je za daljnje liječenje potrebna transplantacija krvotvornih matičnih stanica.
Ovom plemenitom inicijativom i akcijom, nastavljamo uspješnu suradnju s Ministarstvom obrane RH i Oružanim snagama RH koja traje od 2012. godine te se na sedam zajedničkih akcija više od 500 pripadnika OSRH pridružilo Registru.
Zahvaljujući i ovoj uspješnoj suradnji, nastavljamo Aninu misiju širenja Registra kako bismo pomogli oboljelima diljem svijeta te se iskreno nadamo da će gospodin Mirko i svi ostali koji čekaju, uskoro pronaći svog podudarnog darivatelja.
Od srca zahvaljujemo svim djelatnicima koji su nam se pridružili na akciji upisa u Registar i tako pokazali građansku solidarnost prema teško oboljelima kao i Ministarstvu obrane RH, 91. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO te desetniku Ivanu Koliću i nadnaredniku Predragu Štefaneku na inicijativi i pomoći u organizaciji akcije.




Post je objavljen 27.06.2016. u 16:02 sati.