Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

OTROVANA RIBA U RIBNJAKU ŠRD " SLAVONAC"

ŠUTNJA JE ZNAK NEBRIGE I RELATIVIZIRANJA VRIJEDNOSTI


Objavljujem informaciju koju je u utorak 21 .lipnja objavio dnevni list "24 sata" na 14 i 15 strani pod naslovom "Otrovali su nam svu ribu u ribnjaku".

Image and video hosting by TinyPic

Zašto to objavljujem?

Informacija je to na koju je već u utorak 21. javno trebali reagirati i ministar poljoprivrede RH i načelnik Uprave za ribarstvo i načelnik Uprave za veterinarstvo i sigurnost hrane, kao i načelnik Vodnog gospodarstva ministarstva poljoprivrede kao bi svojim javno izrečenim stavom protiv ovakvih nemilih događaja - javnosti i svima kojima ovakvi nevjerojatni čini uopće i padaju na pamet, poslali poruku putem elektronočkih medija da se ničija imovina, kao ni imovina ovog Sportsko ribolovnog društva "Slavonac" kome je otrovana riba, ne smije uništavati, te da će počinioci biti najstrože kažnjeni. Šutnja je i znak nebrige. Šutnja šalje poruku da nitko važan za događaj nezna, da se ništa ozbiljno nije dogodilo, a počinioc jedan ili više njih sve promatraju i osječaju se pobjednicima.


U ministarstvu poljoprivrede saznala sam 21. lipnja da je vodopravna isnpekcija izašla na teren, policija da također radi svoj dio posla te da će biti podnesena odgovarajuća prijava.
No u situaciji kada , predpostavljam, postoje ljudi koji se usuđuju zbog, pretpostavljam, eventualno nekih verbalnih neslaganja možda s nekim od članova sportskog ribolovnog društva " Slavonac" ili, pretpostavljam, moguće zavisti ili zlobe počiniti pomor 3,5 tona ribe u ribnjaku koji se prostire na 2,5 hektara, tada za takav događaj treba znati putem medija široka javnost te biti upozorena sa sakcijama koje su za takva djela zakonom propisana. Informiranje javnosti o gospodarskim štetama oblik je prevencije.








Post je objavljen 22.06.2016. u 17:56 sati.