Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

DRŽAVNI PRAZNIK 22. LIPANJ NA KOLJENIMA!


TKO ĆE SE NAPOKON POČETI BRINUTI ZA RADNIKE?

Državni praznik 22.lipanj Dan antifašističke borbe ovih sedmero radnika u Radićevoj obilježili su radeći, a oni koji polažu ciglu i klečeći na svojim koljenima. Polaganje kamene cigle u pločnik posao je koji se ne može raditi stojeći, to je jasno, ali zar ovi radnici nisu kao i ostali radnici na ovom gradilištu u Radićevoj ulici, mogli na državni praznik biti slobodnii i provesti taj dan sa obitelji, prijateljima bilo gdje, ali da znaju da je državni praznik i njihov dan? Zašto šef gradilišta trapi poslom ljude onda kada svi po pravilu propisanom zakonom imaju pravo na neradni dan? Kakva je to odmazda ? Taj pločnik s lijeve strane Radićeve ulice mora biti završen i biti će, no hoće li biti završen dan prije ili dan poslije, savim je svejedno. Ti radnici kojima je uskraćen slobodan dan u vidu državnog praznika, ne mogu spasiti svojim radom ni gospodarstvo grada Zagreba, ne mogu utjecati ni na povečanje broja turista. Osim što šefu gradilišta kod nadređenoga mogu donijeti poene - jer će posao biti završen prije vremena.

Kako šef gradilišta može biti čovjek koji nema senzibiliteta za radnika? Zna li taj čovjek da i radniku koji radi na koljenima i kičma mu vrlo mnogo trpi, treba odmor? Ti su isti radnici u utorak 21.6 radili od 7-18 sati. Prekovremeno plaćeni rad mala je sadisfakcija radniku, ako ga se trapi sa radom na državni praznik. Radnik nije stroj. I ovaj fizički posao mora netko raditi. Ali i taj radnik je od krvi imesa. Radnik je čovjek.
U ovoj zemlji nema sreće u mnogo čemu pa ni u zdravom razumu. Sreća je imati razumnog šefa, koji za mjeru ima svoju poziciju na istom mjestu, pa jako lako razumije jad radnika i teškoče njegovog dugoga radnoga dana.

Tko će se u ovoj zemlji napokon početi brinutI za radnike? Saborski zastupnici? Oni samo obećavaju i brinu se za sebe, svoje prijatelje i rodbinu. Izgubili su osjećaj za realnost. Birači, a posebno radnici trebaju napokon postati rigorozni na izborima prema političarima debele kože koji već po inerciji događanja ponovo očekuju mjesto u Saboru.U saborske klupe trebaju doći potpuno novi zastupnici.
Državni praznik je i u subotu 25. lipnja. Hoće li radnici u Radićevoj ulici radeći na polaganju cigle u pločnik, provesti i Dan državnosti?

Margareta Zouhar Zec

Image and video hosting by TinyPic
Snimka: M.Zouhar Zec

Radnici na poslu u Radićevoj 22. lipnja 2016. od ranog jutra. (snimka 8:04 h)


Image and video hosting by TinyPic
SNIMKA: M.Zouhar Zec

Radnici na poslu u Radićevoj ulici 22. lipnja 2016. od ranog jutra. (snimka 8:04 h)




Post je objavljen 22.06.2016. u 11:57 sati.