Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HRVATSKI PARTNERI SUDJELUJU U 34 OD 35 ODOBRENIH PROJEKATA INTERREG


PROJEKTI U VRIJEDNOSTI OD PET MILIJUNA EURA !



Image and video hosting by TinyPic

Odbor za praćenje Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa, kojeg čine predstavnici devet država, odobrio je ugovaranje 35 projekata u iznosu od oko 70,5 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
U odobrenim projektima partneri iz Hrvatske sudjeluju u njih 34, s budžetom u vrijednosti od oko 5 milijuna eura. U okviru prvog poziva na dostavu projektnih prijedloga zaprimljeno je ukupno 620 projektna prijedloga dok je 91 pozvan da dostavi punu prijavu u drugoj fazi.
„Ovo je veliki uspjeh za sve naše prijavitelje. Podatak da hrvatski partneri sudjeluju u 34 od 35 odobrenih projekata dovoljno govori o njihovoj uspješnosti i dobroj pripremljenosti“, izjavio je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.
Odabrani projekti uskoro će biti ugovoreni te će njihova provedba doprinijeti rješavanju zajedničkih regionalnih izazova u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa.Program transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa ima ukupan budžet od 299 milijuna eura, od čega 246 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj, kojim se potiče partnerstvo javnih i privatnih institucija iz devet zemalja članica Europske unije: Češke, Njemačke, Italije, Hrvatske, Mađarske, Austrije, Poljske, Slovenije i Slovačke.Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, kao nacionalno tijelo, predstavlja Republiku Hrvatsku u četiri različita transnacionalna programa suradnje, a u 2016. godini Hrvatska ima predsjedništvo nad programima INTERREG Središnja Europa i INTERREG V-B Mediteran.
Informacije su to glasnogovornice mr. Ane Odak iz ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.


Post je objavljen 17.06.2016. u 17:57 sati.