Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

HDZ IZRIJEKOM TRAŽI DA PREMIJER OREŠKOVIĆ PODNESE OSTAVKU


OBRAČUN NAJNIŽE RAZINE

Politička stranka Hrvatska demokratska zajednica izrijekom traži, kako je to rekao novi tajnik Domagoj Milošević da aktuakni premijer RH Tihomir Orešković podnese ostavku na dužnost premijera. Milošrvić je rekao, kako je to prenio Prvi program radio Zagreba, da HDZ ima novog premijera.
Tihomira Oreškovića na premijerko mjesto Republike Hrvatske doveli su rukovodeči članovi HDZ-a u siječnju 2016. godine prilikom konstituiranja upravo ove vlasti koja je sada u krizi. Hrvatska demokratska zajednica kao politička stranka sa velikim biračkim tijelom ima u svojim redovima politički vrlo kvalitetnih i sposobnih osoba, no ti kvalitetni ljudi zasigurno nisu prethodno bili upoznati s informacijom koja je danas 9.lipnja prenesena javnosti - da HDZ traži da premijer podnese ostavku.
Informacija da HDZ traži da premijer Orešković podnese ostavku je, vjerojatno, ad hok odluka nekolicine članova kojima je mnogo važnija vlastita moć nego budućnost Hrvatske države. Hrvatskoj je potrebna budućnost kroz ekonomsku i gospodarsku stabilnost. Moć nekolicine političara prema čijem ukusu se u HDZ-u, a očito i u Hrvatskoj državi postavlja mjera , što je dobro, što nije dobro i što tko treba raditi u državi, poprima zabrinjavajuće razmjere.
Način traženja smjene premijera, čovjeka kojeg je HDZ prethodno našao i doveo na funkciju liči na obračun najniže razine. Kao u kaobojskom filmu.
Takv pristip državnoj politici ne priliči političkoj stranci kakva je HDZ. (Margareta Zouhar Zec)


Post je objavljen 09.06.2016. u 14:55 sati.