Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/apostoli-znaju

Marketing

LJUDSKO PONAŠANJE

LJUDSKO PONAŠANJE

Sebičnost čovjeka zbog duše (održava se probavom neorganskog materijala u tijelu od kalorija), manje ili više svatko je materijalno ovisan. Dalje je to povezano sa interesom i zato ni jedan čovjek nije normalan, tim prije imajući u vidu činjenicu da je njegova struktura subjektivna (održava se silom).

Nije čudo što se svaki čovjek pravi lud i to kada su u pitanju obične pojave. Nije čudo što se dva čovjeka ne mogu usuglasiti oko običnih stvari.
Bez obzira na jasne dokaze svaki čovjek ima svoje mišljenje, jer nitko nije čist i nitko neutralno ne promatra.

Zbog većine sličnih čovjek sebe smatra normalnim iako to nije točno. Onda je osmislio društvo, kulturu, politiku, zakone, sistem vrijednosti, taštinu, vjeru, teoriju, demagogiju, logično, metafizičku psihologiju i tako stalno manipulira duševnim nasiljem.

Iako duša djeluje primitivno iz nutrine, osjećanjima emocija, zato što sila blokira krv i uspavljuje živce, čovjek njoj poklanja svu pažnju. Stvarno to je način kada on kao gospodin uživa u mraku univerzuma nutrine tijela. Navikao se, nema izbora, ne može prihvatiti oslobađanje i izlazak u realno čisto i jasno, zato podržava evoluciju do samouništenja.

Onda se čudiš zašto je sve u svijetu krivo postavljeno, zašto je svuda nepovjerenje i nasilje, zašto se ratuje, zašto nije moguće graditi ljudske odnose sa povjerenjem.

Sve to ponovo čovjek opravdava dolaskom nekakvog posebnog vremena, što nije priča ni za malu djecu.

Nikada čovjek ne dovodi stvar na čisto, nego stalno mulja.

Škole i diplome, vjersko učenje, duhovnost, razne tehnike, sve su to instrumenti za manipulaciju, za mentalnu magiju.

Čisto je uvijek magično, inteligentno zaštićeno, jasno i kao svjetlo sunca, no čovjeku nije pogodno za muljanje.

Post je objavljen 03.06.2016. u 10:37 sati.