Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Uvijek isto

Sve je počelo davno, tamo negdje sredinom prošlog stoljeća, u vrijeme kad je Veliki Brat prijetio neposlušnog Sina kazniti jer je napustio zajedničku Kuću. Tada su pjevali:


Što je više kleveta i laži, Tito nam je miliji i draži.

Veliki Brat umro, Sin je pobijedio i više nije bilo potrebno pjevati takve pjesme.

Vrijeme je prolazilo, umro je i Sin, na tugu jednih i veselje drugih, pa je na scenu stupio novi Idol. Naravno, kako to već ide s Idolima ni ovaj nije bio pošteđen 'kleveta i laži', pa se pjevalo:


Što je više kleveta i laži Thompson nam je sve draži i draži

Da ne bi netko pomislio kako se Povijest ponavlja samo u Hrvatskoj, slično se pjevalo i u susjednoj BiH, kao reakcija hrvatskog dijela pučanstva te države na olajavanje njihovog Idola.


Što je više kleveta i laži, Čović nam je miliji i draži!

Uskoro su počeli sukobi između hrvatskih i 'rvatskih branitelja ovisno o tome za koju su se političku stranku opredijelili, zaboravivši pri tom za što su se zajedno borili. Kad je jedan od 'pogrešno' opredijeljenih suboraca postao ministar i počelo klevetanje, oni drugi su opet posegnule za povijesnom pjesmaricom.


Što je više kleveta i laži, Fred nam je miliji i draži’

Onda je, genijalnim političkim manevrom njegovog Predsjednika, na vlast došao HDZ, što je dočekano gromoglasnim veseljem. Nažalost, spomenuti se malo zanio, što je suprotna, trenutačno gubitnička strana u podjeli vlasti, iskoristila i krenula u napad. Njegovi puleni su onda opet zapjevali:


Što je više kleveta i laži, Karamarko nam je miliji i draži’

A tko su ti koji tako poje od pedesetih godina prošlog stoljeća pa do dana današnjeg stalno jedno te isto mijenjajući samo imena?


STADO!!
(izmjena slike radi poante posta)



Post je objavljen 30.05.2016. u 16:16 sati.