Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/navijachajduka

Marketing

JELI KOS IGRAČ HDZ-A I MAMIĆA? INDICIJE POSTOJE

U utorak smo dobili novog predsjednika Hajduka. Vijesti o izboru pratio sam na poslovnom putu prema Zagrebu. Na opće iznenađenje cjelokupnog navijačkog puka za predsjednika kluba izabran je Ivan Kos! Osobno kad sam čuo vijest, malo je reći da sam bio šokiran! Izabran je čovjek od 34 godine, iz Osijeka, koji u principu ne poznaje ni Hajduk ni sredinu u koju dolazi. Još k tome nije navijač Hajduka! Isto tako zbunila me činjenica da na svom predstavljanju gospodin Kos na pitanje o plaći odgovara kako ista još nije dogovorena i da će se o tome tek raspravljati?! Tu sam osjetio da nešto nije u redu. Zar je moguće da predstavljaju novog predsjednika, a da se nisu dogovorili oko uvjeta?! Za početak blago rečeno čudno! Ali dobro, odlučio sam prespavati noć. Odlučio sam sagledati priču malo realnije, bez onih početnih emocija koje su me obuzele. Nadao sam se da ću idućih dana čuti ono nešto što će me uvjeriti da je Kos pravi izbor. Nažalost, do danas niti traga tome. Čovjek je postavljen na mjesto predsjednika kluba bez ikakvog plana i programa svog rada? Isto tako došao je na mjesto predsjednika bez da je osigurao novog sponzora?! Čime je onda zadovoljio nadzornike? Sve do jučer pokušavao sam shvatiti, a onda se napokon oglasio Šalinović (zapravo glavni pokretač svih ovih smjena na Poljudu), koji je rekao kako je Kos bio debelo najbolji kandidat i da je pobijedio zahvaljujući dojmu koji je ostavio! Da dobro ste čuli DOJMU! Da bi stvar bila još i bolja, kaže Šalinović da je Kosa tek upoznao u drugom krugu razgovora… Znači jedan razgovor i “Kos ga je oborio s nogu”, a onda mu je dao povjerenje da vodi klub kao što je Hajduk. Uz to članovi NO-a su bili svjesni budućeg gnjeva navijača jer je izabran netko sa strane (tko uopće nije navijač Hajduka). Nameće se zaključak da su ovi iz Nadzornog odbora ili bolesno hrabri ili su totalne budale! Nažalost ja im nisam povjerovao u cijelu ovu priču, odnosno u cijelu ovu farsu, pa sam malo istražio relacije koje su vjerojatno dovele do odabira gospodina Kosa na mjesto predsjednika kluba.

Pa krenimo redom. Tko je Ivan Kos? Osim nogometne karijere poslovnu karijeru je gradio prvo u Osimpexu, pa je bio direktor tvrtke OLT, član Nadzornog odbora Đure Đakovića, bio je i savjetnik tvrtke Opeka, a u Hajduk stiže iz svoje tvrtke Dimnjak u kojoj je suvlasnik zajedno s rođakom.

Hm, a znamo li tko je Željko Biloš? Evo njegove biografije:

http://www.vecernji.hr/biografije/zeljko-bilos-304


Rođen je 1955. Po obrazovanju je ekonomist. Do 1990. bio je direktor osječke „Obnove“, tvrtke koja je otišla u stečaj. On je kupio njene dijelove. 1990. osnovao je privatni tvrtku „Osimpex“. Devedesetih je preuzeo osječku uvozničku tvrtku „Export-import“ u Gundulićevoj ulici gdje je danas sjedište „Osimpexa“.
Bogatstvo je stekao uvozom i prodajom željeznih legura te danas ima razgranato poslovanje u Hrvatskoj, Srbiji, Ukrajini. Posluje u Slavonskom Brodu i Sisku jer je Inin kooperant za plinske boce i cijevi. Za njega se govori da „ima nos“ za trgovinu željezom.
Godine 1995. kupio je Đuro Đaković – zavarene posude, u Vukovaru je 2002. osnovao Feroimpex, a godinu dana poslije kupio je Lifam, tvrtku iz Stare Pazove u Srbiji, koja proizvodi plinske boce. U vlasništvu ima i osječku tvornicu OLT, Osječku televiziju a 80 milijuna eura investirao je u trgovački centar Portanova u Osijeku koji se prostire na 40 tisuća četvornih metara.


I sad se pitam, vidite li presjek? Osimpex, OTL, Đuro Đaković... Gle čuda, Kos je svoju karijeru gradio kod osječkog tajkuna Željka Biloša! Isti taj Biloš ima dosta optužnica na sebi, ali to nije predmet ovog teksta (“proguglajte malo”). Ono što jest predmet ovog teksta je da je taj isti Biloš veliki prijatelj gospodina Karamarka! Da dobro ste pročitali!

Ispod evo jednog zanimljivog članka:

http://www.nacional.hr/karamarko-ne-bi-mogao-proci-sigurnosnu-provjeru-a-zeli-voditi-domovinsku-sigurnost/


“Karamarko ima intenzivne kontakte s Josipom Petrovićem, ali u kontaktu je i s osobama kao što su Zdravko Mamić i Željko Biloš. Nemojte zaboraviti da je Zdravko Mamić bio s Karamarkom u VIP salonu u izbornoj noći. Sva trojica, Petrović, Biloš i Mamić, bila su u raznim fazama pod osjetljivim istragama. Petrović i Biloš obuhvaćeni su optužnicom u slučaju odavanja informacija iz tajnih policijskih istraga. No neovisno o tome, Jozo Petrović trebao je biti pod nadzorom SOA-e čim se saznalo da je s mjesta člana Uprave Ine prešao na mjesto savjetnika MOL-a, s obzirom na to da su u tom slučaju u pitanje došli hrvatski nacionalni interesi. On je trebao biti pod nadzorom SOA-e non-stop, a Karamarko je kao bivši šef SOA-e to morao znati”, tvrdi Nacionalov izvor s dugogodišnjim stažem na najvišim funkcijama u pravosudnom sustavu.

Vidite li poveznicu? Jeli se ovo netko ruga s nama? Znači nedvojbeno je da je Kos igrač od Biloša, a Biloš je iznimno dobar s Karamarkom! Bože mili zar je stvarno istinita izjava od Karamarka da će kao premijer vratiti Hajduk gdje pripada?!

http://www.index.hr/sport/clanak/karamarko-nastavlja-cacinim-stopama-kao-premijer-cu-vratiti-hajduk-gdje-pripada/848000.aspx

Kada je to izjavljivao, svi su mu se smijali. No danas se pitam jeli ovaj cijeli cirkus sa smjenom Brbića zapravo politički motiviran? Ono, da HDZ na mala vrata preko Kosa uđe u upravljanje klubom? Hoće li se “tata” Mamić ponovno rugati s nama vučući poteze iz sjene i dajući nam nove mrvice? Još sumnjivije je postalo kada se Šuker oglasio sa čestitkom Kosu svega dan nakon što je izabran.

Ne znam, možda sam paranoičan, možda sam šizofren, možda spajam nespojive priče, a možda samo živim u “Lijepoj Našoj” silovanoj. I kako da se sad pomirim s izborom Kosa?

Borili smo se za Kodeks, borili smo se za Naš Hajduk i direktno biranje članova NO-a, borili smo se za demokraciju, borili smo se da izbacimo politiku iz našeg kluba! I sad nam se ta ista demokracija smije, politika kao nije tu, a zapravo iz sjene vuče konce. I do kada tako? Mogu li se ovi Šalinović, Marasović, Marinov i Santini pogledati u ogledalo?! Jesu li oni pijuni većih interesa i politike? Jeli netko ušao u njih prije odabira predsjednika (odnosno prije smjene Brbića)? Gdje je sada stav Udruge Naš Hajduk? Zašto Torcida šuti? Pa dajte ljudi dignite glas, ispitajte tko je Kos i kakva je stvarno njegova povezanost s navedenim likovima. Indicije koje sam naveo postoje. Ako smo mogli dobiti sve bitke do sada, onda treba dobiti i ovu! Puna mi je kapa svih ovih zakulisnih igara u kojima bi mi navijači trebali ispasti ovce. E trebali? Jer ja nisam ovca i neću pisati kako bi trebali dati priliku Kosu da se dokaze jer je izabran demokratskim modelom. Pa kome pravo kome krivo! I da zaključim, ovaj tekst nije nikakav tekst protiv gospodina Kosa, protiv kojeg nemam ništa osobno. Ovo je tekst protiv svih anomalija u klubu i oko njega jer očito je da se cirkus i dalje nastavlja!

S dozom ljutnje i gorčine završavam ovaj tekst.


Hajdučki pozdrav svima!
Kontra mraku, kontra sili, samo hrabro naprid bili!



Sa štovanjem,
Ante Armanda
mail: ante.armanda@xnet.hr

Post je objavljen 20.05.2016. u 12:50 sati.