Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

EKOLOŠKI INCIDENT U RIJECI


ZBOG ZAGAĐENJA MORA U OPASNOSTI JE
NAJJAČA HRVATSKA INDUSTRIJA - TURIZAM


EKOLOŠKI INCIDENT koji je prouzrokovala rafinerija nafte Rijeka u Rijeci je informacija o kojoj se malo i površno informira posljednjih osam dana. A ta je informacija važna i zabrinjavajuća jer crne mrlje nafte plivaju morem u Rijeci . More je neodvojivi dio turizma,a turizam je jedina i najjača hrvatska industriija od koje je RH u protekle dvije godine zaradila po sedam milijardi eura. Sva zvona trebaju zvoniti na uzbunu, zbog zagađenja Jadranskog mora naftom, posebno ako se ne vidi kraj tom incidentu.
Gosti već dolaze i treba se pitati što će biti sa turizmom i kako sačuvati imiđ zemlje čistog i nezagađenog mora koji sada hrvatski Jadran ima. Novinarskom šutnjom ništa se neće moći sakriti od turista. Transparentno i istinito izvještavanje mnogo je poštenije i dugoročno isplativije što će i turisti cijeniti. A ako ekološk incident potraje i crne mrlje nafte se na moru nastave širiti, odgovore o razlozima toga stanja će morati znati i ministar turizma i ministar zaštite okoliša i ministar gospodarstva kao i sam premijer Orešković. A ako se svojim protestima i zahtijevima oglase udruge za zaštitu biljnog i životinjskog svijeta od zagađenja u moru prije nego što za ekološki incident interes pokažu predstavnici Vlade RH - biti će to negativna poruka za turiste.

Prenosim novinarski tekst objavljen u NOVOM LISTU u subotu 14. svibnja na 4. i 5. strani s nadnaslovom EKOLOŠKI INCIDENT ,JAKO JUGO ZAUSTAVILO BRODOVE I USPORILO ČIŠĆENJE U KOSTRENI, a pod naslovom SANACIJA OBALE I MORA TRAJAT ĆE TJEDAN DANA


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 14.05.2016. u 18:03 sati.