Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Povodom posjeta poremećenog diktatora Hrvatskoj

Moram priznati da mi osobno fale riječi, pa sam si dozvolio, ovog puta, kopipejstati neke stvari koje je napisalo dvoje mojih fb prijatelja. Kao da sam ja pisao. Ne navodim imena, jer je fb ipak poluprivatan.

Erdogan, Rećep i žena mu EminaAspirant diktator i imitator osmanlijskih megalomana Erdogan vodi ovog akrapa od svoje zene prerusenu u sarmicu u drzavnicki posjet. Na stranu sto ih u (relativno) normalnu zemlju nikad ne bi zvali u takvu posjetu, ali kad su vec dosli, bas me zanima misljenje predsjednice o Emini Erdogan. Npr. o njenoj cuvenoj izjavi da su otomanski haremi bili "edukativne ustanove gdje su se mlade cure ucile zivotu odraslih". Zapravo, da ju pita kako to da jos nisu ponovo uveli te "obrazovne ustanove" za cure, vec su svoje kceri poslali na prestizna americka sveucilista.

U cemu je licemjerje? Dakle, Eroganova partija momentalno radi na ustavnoj izmjeni Turske na nacin da izbaci sve reference na sekularnost, rodnu ravnopravnost, manjine itd. A ovim se putovanjem sluzi prvenstveno da bi svojoj javnosti pokazao kako je sve ok, kako ideja o pristupu EU nije mrtva, jer, eto, "EU nema nista protiv toga", kao da je to Europi svejedno. KGK danas skicira novinarima "trilateralni sporazum", navodno s BiH a ni jednog predstavnika BiH nema, ali, eto, dovoljni su predsjednici "patronalnih" drzava, jel. Iduca etapa je Baku, gdje ce drzati forum o manjinama, a i danas je bilo mrtvih Kurda... U Hr sudjeluje u bilateralnom ekonomskom forumu na temu energetika, a vec mjesec dana mu zemlja cesce nema elektricne energije nego sto ju ima. I tako, ne moram nizati bas sve paradokse, mozes ih se i sama sjetiti... pa ukapirati zasto Erdogana nije pozvala ni jedna druga EU zemlja.

A obzirom da su pod energetskim aspektom u takvoj situaciji u kakvoj jesu i zbog Erdoganovog odnosa s Putinom, heh... sjetim se odnosa "uspravnice" s Putinom, pa se malo i... zabrinem, ako dozvolis.

Erdogan - I told a joke aboutJoš jedan odgovor na komentar tipa "pa sve je to normalno":

Ne razumijem tvoje snebivanje nad "državničkim posjetom" i pitanjem "što je licemjerje tu". Nećeš vjerovati, ali postoje državnički protokoli, diplomacija i dobri politički običaji da se diktatore ne prima u posjet. Pogledaj gdje je Erdogan otišao u državnički posjet u proteklih par godina, a svugdje, pa i jedino u Washingtonu gdje nije došao na poziv Obame nego na summit, "ispljuvali" su ga i to s razlogom.

Erdogan je trenutno zbog složenih vanjskopolitičkih pitanja bitan faktor, ali svi bi ga bez grižnje savjesti, skupa s njegovom politikom, utopili u žlici vode da mogu. Jedna od zadnjih seljačina svjetske politike, čovjek koji doslovno ubija, zatvara, ucjenjuje i mrzi, egotriper na entu..

I zašto mu mi stvaramo doček kao da dolazi vladar Kozmosa? Glupi, hrvatski vazalski mentalitet .. a licemjerno se pozivati na EU vrijednosti i onda dočekati simbol njihovih suprotnosti na crvenom/zelenom tepihu. Erdogan predstavlja Zlo, kao i Orban i Lukašenko i Putin, a to nije pitanje utjecaja masmedija nego zdravog razuma.

Evo samo još jedna poveznica kao dodatak:
Amnesty International Annual Report - Turkey 2015/2016.

Post je objavljen 27.04.2016. u 09:29 sati.