Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack

Marketing

Image and video hosting by TinyPic Da mi je netko par tjedana prije puta rekao da ću doista uspjeti doći do Cabo Verdea, rekao bih mu da je lud. Da nađe nekoga drugoga da zajebava. Rekao bih mu da nema šanse. Od kolovoza, kada sam kupio karte, prošlo je pola godine i štošta se promijenilo. TACV Cabo Verde Airlines toliko je puta mijenjao i otkazivao letove da smo to već prestali brojati. A onda smo u nekom trenutku potpuno digli ruke od putovanja u Cabo Verde i Senegal.
Mi? Da, na ovo trotjedno putovanje nisam krenuo sam. Nakon gotovo osam godina vratio sam se u Afriku, ali u društvu još dvije osobe koje su jedine bile dovoljno sišle s uma da u vrijeme ebole i terorizma krenu sa mnom u crnu Afriku. Bili su to moji uobičajeni suputnici – Vanja i Jerko. Nakon višetjednog putovanja po Tajlandu, potom Indiji, Londonu, Gruziji i Armeniji, te u listopadu po Maroku, odvažili smo se na još jedno, za skučene pojmove hrvatskog uma, odvažno putovanje. Godinama sam se htio vratiti u Afriku, ali uvijek sam nekako odgađao realizaciju te želje. I kada se u listopadu pojavila povratna avionska karta za nevjerovatnih sto pedeset eura, nismo puno razmišljali. U roku od sat vremena u džepu smo imali četiri karte. Da, četiri. Trebao je biti i četvrti putnik, Jerkov brat Marin. Ali kako se datum približavao, to je on postajao sve nemirnijim i na kraju odustao. Ostalo nas je troje.
No, uz već spomenute promjene i otkazivanja od strane aviokompanije, barem jedna svaki mjesec od kolovoza do veljače, sve smo manje bili uvjereni da ćemo uopće i mi vidjeti Afriku. Zapravo, ja sam dignuvši ruke kupio sezonsku skikartu za Tirol i namjeravao sam provesti cijelu zimu na austrijskom snijegu. Vanja i Jerko za također male pare “uboli” su kartu za Japan za svibanj. Zaista nismo vjerovali…
A onda dva tjedna prije puta napokon smo dobili nove sređene karte, ovaj put iz Amsterdama (umjesto Milana), kupio sam još dodatno na akciji let s Croatijom Airlines do Nizozemske, i sve se činilo kao da ćemo zaista “skoknuti” do Afrike. Ma i dok smo čekali u Amsterdamu na let za Sal, bili smo uvjereni da će nešto u zadnji trenutak poći po krivu. Zapravo i jest. Avion Cabo Verde Airlinesa pojavio se s dva sata kašnjenja, ali ovih atlantskih otoka ipak smo se dočepali.

Post je objavljen 25.04.2016. u 23:07 sati.