Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maithreya

Marketing

Zelena čistka 2016.

U subotu, 23.4.2016. je održana Zelena čistka koja je najveća EKOakcija u Hrvatskoj. U Varaždinu je bila pod koordinacijom Udruge Franjo Košćec, a čistili smo Park dravske šume.
Bilo je četrdesetak sudionika svih uzrasta, a za pokupljene vreće smeća su bili zaduženi zaposlenici Varkoma koji su u tu svrhu imali manji kamion. Planinarano je bilo čišćenje od 9:00 pa do 12:00. Podijelili smo se u dvije skupine te je jedna čistila prednji dio (južni) šume kod ulaska u sam Park, a druga sjeverniji kod kojeg se nalaze bivši bazeni i trim-staza koju su nedavno neki političari čistili i spremali za ponovnu upotrebu. U isto vrijeme smo vidjeli mlade HNS-ovke iz Kneginca kako šeću napuštene pse iz SPAS-a. Iako sam skeptičan prema politici i današnji pojam koji taj zanat predstavlja ne zadovoljava uvjete postavljene od velikih Grka i drugih filozofa, drago mi je da političari nešto i rade.

Maja, Mario i ja smo naišli na ogromno nalazište smeća koje se nalazi uz samu Međimursku ulicu i to baš kraj table koja želi dobrodošlicu biciklistima. Netko je pobacao sve i svašta, ali više možete pogledati na priloženom videu - kratkoj reportaži s lica mjesta. Moram napomenuti da mi je bilo i smiješno i tužno u isto vrijeme kad su u jednom trenutku pokraj nas prolazili Romi. Činilo se da traže ima li nešto ovdje za njih što bi mogli uzeti, ali čini se da su to već provjerili i pobacali okolo. Naravno, ne želim reći da to samo Romi rade! Ima i naših dobrih ljudi koji dođu s kamionima i samo sipaju smeće u šumu. Na svim ulazima i prilazima u šumu ima smeća. Svaka čast volonterima koji čiste šumu jer da nema njih, prije bi to bilo odlagalište nego Park šuma kojom se, navodno, Varaždinci jako ponose.







Post je objavljen 25.04.2016. u 13:53 sati.