Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/edoimedo

Marketing

Miris šafrana Linda Holeman




Topla preporuka od mene.Miris šafrana Linda Holeman

Izdavač: Znanje

Sidonia O'Shea je šesnaestogodišnjakinja kojoj je bolest uništila mladenački život i snove. Zbog bolesti ostaje nepokretna i osuđena je na svoju sobicu. Ima roditelje koji je obožavaju i prijateljice koje je posebno u njenim teškim danima tješe i rade društvo. Ali njezina snaga volje je jaka i uspjela je nemoguće-prohodati. Nakon nekog vremena ostaje bez majke. Ona i tata ostaju sami i njoj ne preostaje ništa drugo nego da brine o kućanstvu i šivanjem pomogne kućnom proračunu. Volja i želja da bude kao i ostale djevojke iz njenog mjesta pokreće je i ona nauči voziti automobil. Ali jedne zime vozeći automobil ona i tata dožive prometnu nesreću u kojoj otac smrtno strada , a ona bude ozljeđena. U bolnici upoznaje naočitog dr. Duvergera i s njim upozna sve draži strastvene ljubavi, a njenoj sreći nema kraja. Jednog dana doktor nestane bez riječi i Sidonie je shrvana šokom i nevjericom. Potraga za doktorom je odvodi u Maroko u grad Marakeš. Želi doznati istinu o doktoru i njegovom tajanstvenom odlasku. kao strankinja u novoj sredini ima dosta neprilika i ne može ništa doznati. Nakon nekoliko tjedana boravka u Marakešu odluči se odjenuti kao i ostalo stanovništvo toga grada i tek tada uspijeva dobiti dio informacija koje treba. Upoznaje "plavog čovjeka" Aszulay-a koji joj pomaže.

Uspijeva li Sidonia doznati istinu? Ostaje li u Maroku ili se vraća kući? što je "plavi čovjek" i kako je cijela priča na kraju završila? To morate sami doznati.

Inače nisam neki tip čitatelja koji voli putopisno -ljubavne romane, ali moram reći da je ovaj roman na mene ostavio jak dojam. Živopisni opisi trga , samog Maroka i Marakeša te njihovi običaji su vrlo vješto prikazani. Čitajući priču imate osjećaj kao da ste i vi sami dio toga. "Miris šafrana" je dokaz da se velikom voljom i upornošću može puno toga postići. A ljubav? -ona uistinu nema granica.

"Dosad neviđena slika Maroka 1930-ih .... Čarobno putovanje nakon kojeg ćete odbaciti sve predrasude i povjerovati da prava, sudbinska ljubav doista postoji." The Romance Reader

U potpunosti se slažem ovom izjavom i šteta što je "Miris šafrana" tako dugo čekao svoj red za čitanje.










Post je objavljen 15.04.2016. u 15:25 sati.