Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/nikefuriosa

Marketing

11 dana, 11 trenutaka srećeU zadnje sam vrijeme čula mnogo loših i tužnih vijesti, srećom većina ih se ne tiče mene osobno, ali svejedno me potresaju. Podsjetnici su to da se svakodnevno previše sekiram, da ne mogu spavati zbog briga (a ionako spavam manje od 6 sati dnevno preko tjedna), iako sam svjesna da bi / da će sve te brige moguće rezultirati bolešću, nemoćnosti i da bi mi/ će mi sve ove današnje brige postati smiješne.

I sjetim se tako na momente svega toga, a onda sutra opet po starom. Takve su nam naravi, valjda.

Odlučila sam još davno da ću negdje pisati što me svaki dan razveselilo jer uvijek se nađe barem neka sitnica. Bilo bi mi previše obvezati se samoj sebi da ću te sitnice svakodnevno objavljivati na blogu jer nekad jedva stignem oprati kosu tijekom dana, kamoli što drugo (a moji se časopisi za čitanje gomilaju i gomilaju jer ih ne stignem niti prelistati) pa imam lijepi rokovnik namijenjen tim sitnicama koje život znače, no i on bude često (očekivano) zanemaren :-)

Zato sam sad uhvatila malo vremena i izdvojila nekoliko lijepih stvari, sitnica koje su mi uljepšale zadnjih deset dana. Popratit ću neke od njih fotografijama, ali bio bi veeeeliki uspjeh da ih svaki dan ili barem svaki drugi samo pobrojim.


1. Zalazak sunca u tijeku - dan ili dva prije Uskrsa
2. Šetnja uz more na Uskrs :-)3. Kava na Uskrsni ponedjeljak u kafiću korak uz more i predivan pogled na otoke i stari dio grada


4. Miris borova, mora i soli u zraku (ne može se opisati fotografijom :-)

5. Fafarikula uhvaćena u prolazu
6. Nabrani lovor u šetnji, a koji će završiti u jelima i podsjetiti me tako na šetnju (jedan list baš danas kad budem kuhala čičvardu)

7. Tatin kruh koji je pekao i u subotu i u nedjelju i u ponedjeljak (svaki dan 3 kruha, a na Uskrs čak 4 komada)


8. Kuglof MNK koji svakim zalogajem oduzima dah – savršen okus, sastojci, miris
9. Na povratku u radnu sredinu, odlazak na poštu i otkriće da je izašla serija markica posvećenih ružmarinu, lavandi i smilju – kad se markice protrljaju, mirišu upravo po grmovima koje predstavljaju.. Kao velika obožavateljica markica, pisama, odmah sam ih kupila i toliko bila sretna da to ne mogu opisati


10. Pet stručaka savršenih šparoga koje mi je tata kupio na pijaci da odnesem u Zagreb :-)

11. Nakon napornog kraja tjedna, velikih glavobolja i toga da sam se cijeli petak jako loše osijećala – spavanje od 20,30 sati u petak do 7,30 sati u subotu, ispijanje kave skuhane u kafetijeri, a nakon toga odlazak po doručak na pijacu (a pala je i kitica zumbula)
Bilo bi toga i još, a kad zbrojim sve te lijepe stvari, one teže - malo lakše padnu.
Treba misliti na bolesne, nemoćne, nazvati ih barem ponekad, poslati im nenadanu razglednicu ili pismo.
Danas nemamo vremena skoro za ništa, a onda kad bude prekasno, savršeno će nam biti jasno da smo mogli i trebali drukčije.Post je objavljen 03.04.2016. u 12:43 sati.