Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/croanonimac

Marketing

Statistike...

Znači ovako. Radi se o izbjeglicama, napadima, ISIL-u, ISIS-u itd.

Što mislite koje su šanse da je sve ovo namješteno? Da je netko stvarno želio da se broj izbjeglica u Europi poveća ovako naglo?
Nisam teoretičar zavjere, samo sam obradio par zanimljivih statističkih podataka.Pa krenimo redom.



Na slici iznad prikazan je kamp u mjestu Mina, 8 kilometara istočno od Meke, šatorsko naselje za 3 milijuna ljudi. Svake godine u 100 000 klimatiziranih šatora dolazi na tisuće "hadžija" ( Musliman koji je putovao da se pokloni svetim mjestima u Meki; hodočasnik ). Nakon završetka obrade ti šatori ostaju prazni. PRAZNI.
Postavlja se pitanje zašto Saudijska Arabija nije htjela ponuditi kamp za izbjeglice? Svi samo zuje i bruje o solidarnosti i suosjećanju, empatiji i ostalim nježnim riječima, a nitko zapravo ne želi preuzeti te "jadne izbjeglice" (neki odlaze na putovanje i s više od 1000 eura). Kamp je udaljen otprilike 1500 km južno od Sirije, dok je ruta do Njemačke kojom se izbjeglice kreću otprilike 3300 km. Kamp takožer ima zaštitu od Sunca i vatre a površina svakog šatora je 64 kvadrata, u svakom se nalazi klima uređaj. Ne zvuči loše za ovaj šator koji se prostire na 20 000 kvadrata?

Prema UNHCR, OCHA i IOM-u, pronašao sam sljedeće podatke:
Svaki druga izbjeglica koja prelazi preko Mediteranskog mora je Sirijac. Postavlja se pitanje tko su svi ostali i zašto oni prelaze more? Zbog ekonomskih situacija, a ne rata? Da, u redu, ali ako je ruta otvorena za izbjeglice pogođene ratom, ljudi su shvatili da se mogu "švercati" i da ih nitko ništa neće pitati. Napadima u Parizu, promjenila se politika i broj ekonomskih imigranata se smanjio. Bio je i red, napokon.
Susjedne države Sirije (Katar- jedna od najbogatijih na svijetu, UAE, Saudijska Arabija, Kuvajt i Bahrein) nikada nisu ponudile mjesto, odnosno utočiste za izbjeglice.
U 2015. godini odobreno je oko 300 000 azila za izbjeglice iz Sirije, Eritreje, Iraka, Afganistana i Irana. Ima tu svega, od rata do ekonomije. Opet, postavlja se pitanje, zašto svi trče u Europu i zašto im susjedne države ne žele "prijateljski i solidarno" pomoći i osigurati smještaj bar za dio izbjeglica?

Ruska novinarska agencija TASS navodi kako se radi o otprilike 80 000 do 100 000 boraca takozvane Islamske države, prema podacima iz sredine 2015-e godine. Da se četiri najjače države svijeta po broji vojnika udruže protiv te šačice boraca, statistika bi izgledala ovako:
Kina - 2,35 milijuna vojnika
SAD - 1,40 milijuna vojnika
Indija - 1,3 milijuna vojnika
Rusija - 770 tisuća vojnika
Ukupno: 5,82 milijuna vojnika

To je 70 puta više od boraca Islamske države. O čemu mi ovdje govorimo. To su četiri najjače države svijeta. I da se ne može uništiti jedna šačica boraca, stvarno je nevjerojatno.
To bi ispalo, teoretski gledano - 70 vojnika na 1 borca Islamske države. Nevjerojatno. Zapitajte se samo, koliko je politika Europske Unije i SAD-a dobra za Vas same i da li Vam one stvarno idu u korist.

Post je objavljen 23.03.2016. u 13:19 sati.