Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hms

Marketing

OBJAŠNJENJE LIBERALIZACIJE GLAZBE


Obzirom na upit naših članova, te na prijedlog dva člana Upravnog odbora (Župljanin i Sremić) da se liberalizacija glazbe objasni na blogu, dati ćemo vam sve činjenice uz ovaj prijedlog.

1. Prijedlog liberalizacije glazbe pokrenula je EMA, a isti ide i na HMS-ovu Skupštinu kako se ne bi stvorio zaostatak i kako naši timovi ne bi zaostajali za drugim timovima na Europskom prvenstvu. Naglašavam, da je prijedlog liberalizacije glazbe već prošao proceduru u Upravnog odboru EMA-e i o njemu će se raspravljati na Skupštini EMA-e 9. travnja o.g.

2. Liberalizacija se ne odnosi na kategoriju palica (maceI) u kojoj je glazba i dalje definirana kao klasična i da datira iz 19. stoljeća ili ranije.

3. Liberalizacija se ne odnosi i na glazbenu mjeru, jer ista i dalje mora biti 2/4 ili 4/4.

4. Dakle liberalizacija glazbe se odnosi na pomo-pone i štapove, i to na način da je dozvoljena svaka glazba, bez ograničenja orkestra, bez ograničenja u instrumentima i kompjuterskom muziciranju.

5. No, istoremeno je ipak ostalo ograničenje po kojem će suci sankcionirati onu glazbu koja će pretjerati sa kompjuterskim efektima i muziciranjem i koja neće biti primjerena unirormi i mažoret plesu, i to će sankcionirati u posebnoj ocjeni "neprimjerena glazba". Kako je prijedlog da ova sankcija ide i do 3 (ili čak 5 bodova) timovi ne smiju pretjerivati sa kompjuterima, elektroničkim instrumentima i sa svim onim glazbenim oblicima koji bi bili u suprotnosti sa mažoret plesom (žestoki metal, hip-hop, underground, punk, techno...). Dakle i to je moguće, ali ako je u razumnoj mjeri.

Znači, savijet svim timovima jest da koriste sve glazbene oblike, ali budu vrlo umjereni u korištenju kompjuterskih efekata i elektroničkih instrumenata, te ne odlaze u ekstremno moderne glazbene oblike. Konačnu odluku o ovom prijedlogu dati će Skupština HMS-a 10. travnja o.g.


Post je objavljen 07.03.2016. u 11:48 sati.