Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alexxl

Marketing

Cicvara

Danas sam starinsku cicvaru.
To je žitna kaša, a varijacija je na temu,
osnova joj je pšenično brašno, negdje i kukuruzno, te njihovi mješunzi u proizvoljnim omjerima
+
mliječni proizvodi.



Ja sam danas upotrijebio integralno pšenično brašno, znači cjelovito zrno,
kajmak, vrhnje, mlijeko, voda, te razne sireve....



Kuha se neprestalnim mješanjem, do trenutka kada se kaša, počne sama odvajati od stijenki suda uz pojavu masnoće. Tada je gotovo.
Kod mene se baš i nije odvajala iz razloga što i nije bilo baš preveć masnoće, jer jednostavno nisam štel staviti kilu kajmaka u to "sirotinjsko jelo",
koje se nekada jelo svakodnevno, kak lupetaju po portalima.
Stavil si kaj si imal!
Da sam ovo zlijal na tanko u neki protvan, tepsiju i zapekel do rumeni,
to bi bilo neka vrst zljevke, zljevanke, koja može isto varirati kvalitetom udrobljenih sastojaka. Ona je najčešće bila kombinacija kuruzne melje i
kiselog mlijeka......
e sada, ak se našlo i sira i vrhnja......njami njami.

Stavil sam dva deci vode, 3 deci mlijeka, taj kajmak, kad je provrlo, suknul oko 300 gr. integralnog brašna i mješal.
Dodal pol paketa maslaca, nešto parmezana i dvije vrste staroga sira,
pred propadanje, iz friđa, mješal tak, 20 tak minuta i tek ondak probal kak je slano. OPREZ....sirevi su slani.
Ah daaa i te trokutiće sira isto. Malo sam dosolil.

I gotovo!
Čak se i Zmajici svidjelo, tak da je zela dvije porcije za na posel, noćna, (za kolegicu), valjda,....mislim, ak ju doktor nebu smazal?????

Fakat fantazija.
Treba dosta kajmaka, a sirevi?????
Što stariji aromatičniji, "smrdljiviji", to bu i cicvara bolja.
Btw, kila kajmaka i to mladoga je cca 80-tak kuna, a po meni bi bilo najbolje stari, zreli kajmak, jer ovo po supermarketima je kurac od ofce.
Daaa i ofčjeg tvrdog sira, ofskroz!



Post je objavljen 23.02.2016. u 20:53 sati.