Bez brašna,
bez šećera,
bez aditiva.
Savršeni keksi kojih možete pojesti koliko vam srce želi, a da pritom ne vodite brigu o struku i guzi.
Recept je smislila moja draga prijateljica pa nemamo pojma o količinama, a ja ću vam napisati barem okvirno koliko čega ide.
Dakle:
- cca 100 gr maslaca
- 2 jaja
- cca 100 gr mljevenih oraha ili badema ili kokosa ili svega od toga po malo
- žlica do dvije pravog kokosovog brašna
- žlica psyllium ljuskica
- zaslađivač po želji
Umutiti omekšali maslac s jajima i dodati sve ostale sastojke.
Smjesa mora biti kompaktna, da se ne razlijeva i da se da valjati.
Ako vam se čini da fali nečega, slobodno dodajte.
Smjesu staviti na papir za pečenje, prekriti drugim papirom i čašom razvaljati.
To je posao koji ne zahtijeva nikakvu muku.
Ja sam ih možda malo pretanko razvaljala, ali keksi i trebaju biti tanki, zar ne ?
Onda lijepo odvojite gornji papir za pečenje
i ispecite keksiće.
Narežite ih odmah, onako tople i pojedite sve okrajke.
Ja jesam.
E sad, da mi se dalo, mogla sam otopiti malo tamne čokolade i prešarati po keksima, ali nisam imala vremena za finese. Budem drugi put, jer, drugi put će se sigurno dogoditi.
Jako ukusno, topi se u ustima i ima finu aromu.
Kakvi su hladni još ne znam, a bojim se da neću ni znati ovog puta ...
Taman su mi sjeli nakon ovoga !