Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caricauniverzuma

Marketing

Čujem,vidim,osjećam da to jesam



Jutarnji ritual volim započeti u laganom ritmu, sa šalicom kave u ruci i da me nitko ništa ne pita dok se šalica barem do pola ne isprazni. Ujutro je jako teško funkcionirati pogotovo ako znaš što te svakodnevno čeka i koje su tvoje obaveze. Treba se dobro pripremiti. Ako su te obaveze iscrpljujuće i zahtijevaju tvoj cjelokupni angažman treba ti ispušni ventil. Pronalazak svoga unutarnjeg smiraja.
Teško je živjeti u današnjem vremenu, sustizati sve natovarene obaveze i ostati sretan i stabilan.
Između posla,doma, djece, kućnih ljubimaca, prijatelja, likova, teta, ujaka treba pronaći duboko i opet iskopati sebe na površinu.
Težak zadatak za samo jednu osobu ako želiš sve uraditi kako treba i da svima bude dobro. Tijekom godina naučila sam mnogo toga ali i nešto vrlo važno. Najprije meni treba biti dobro da bi drugima koje volim i poštujem mogla dati to dobro iz sebe.
Tako je počelo moje upoznavanje sa samom sobom i meditacijom.
Počela sam odlaziti na grupnu meditaciju no nije mi se učinila pravi izbor za mene. Počela sam sama meditirati. Ispočetka je bilo teško. Teško se je oduprijeti se zvukovima koji dolaze izvan tebe i mjesta na kojem meditiraš. Teško je šutjeti.
Ništa nije teže nego šutjeti i nema većeg užitka nego sebe izraziti. Svima treba umijeće i sreća tišine pomoću šutnje. Govor nije u stanju ponijeti puninu onoga što je prisutno u šutnji.
Kad ostaneš sam sa sobom misli ti odlutaju u prošlost, sadašnjost ili sutra recimo. Onda mozak radi sto sat od razmišljanja i analiziranja koje boli kako bi rekla moja kći.
Moramo se sjetiti da sve što smo uradili morali smo baš tako da uradimo, i nema vraćanja nazad i analize svega toga. Osjećaj koji imamo nikada nas ne vara i treba poslušati samog sebe. Hrabro je poslušati taj glas.
Meditacija mi je uvelike pomogla, olakšala mi razgovor sa samom sobom. Snaga misli je ogromna i može nas lansirati na neke nove putove. Pokazala mi je kako se maknuti od nestrpljivosti, loših riječi osobito riječi ne. Sebi rijetko trebate reći ne ali češće drugima. Ne zove se to sebičnost već poštivanje sebe. Strpljenjem i ljubavlju prema sebi možemo da uradimo baš sve. Sve samo lagano korak po korak do zadovoljstva i sreće. Sa svim treba krenuti u miru, polako i mijenjati loše navike. Korak po korak raditi ono što nas inspirira a ono što moramo najčešće ne ide po planu. Kad se otpusti kontrola sve je lakše.
Mojih petnaest minuta na cvjetnoj prostirki u kupaonici svakodnevno mi daje sebe novu i onu pravu.
Čujem, vidim, osjećam da to jesam zadovoljna ja.

Post je objavljen 04.12.2015. u 17:17 sati.