Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

VOĆE I POVRĆE IZ NERETVE NA BUKOVCU



CIJENE KAO NA TRŽNICI DOLAC

Na području općine Maksimir, na Bukovcu br. 85, a to je moj kvart, je trgovina voćem i domaćim proizvodima, nedavno otvorena, koju vodi Karlo Karabatić iz Neretve. Karlo je mladić koji je svoj posao vidi u vođenju svog dućana i prodaji voća; mandarina, naranči, grejpa, jabuka pink Ledy, kivija te sezonskog povrća , rejčice, kupusnjača, salate, blitve, bijelog luka, običnog luka, krumpira, batata i to sa OPG-a svojih roditelja Karabatić . "Voće i povrće uzgajamo na oko 10 hektara u Neretvi, a još 8 hektara imamo kod Primoštena i Rogoznice , to je s mamine strane i tu su vinogradai i maslinici "- kaže Karlo koji se nakon osam godina aktivnog bavljenja košarkom, želi vratiti normalnom životu. Iznajmio je poslovni prostor u privatnoj kući i otvorio trgovinu svježim voćem i povrćem iz južnog dijela Republike Hrvatske.

Image and video hosting by TinyPic
Karlo Karabatić u trgovini .

Karlova trgovina imenom KAPULICA, posebna je po tome što ima potpuno normalne cijene povrća. Što to znači normalne cijene? Kupujem voće i povrće na središnjoj gradskoj tržnici Dolac, a cijene u trgovini KAPULICA su kao na Dolcu - čime želim reći da su cijene potpuno prihvatljive svakoj domaćici. Zadovoljstvo mi je znati da u neposrednom susdjedstvu mogu kupiti voće i povrće koje je uzgojeno u drugom dijelu Hrvatske pa da namirnice ne moram donositi u stan iz centra grada. Neretva je poznata po mandarinama, a neretvanska mandarina je jedinstvena i prepoznatljiva po tome što plod nema košticu. Kada to kupac zna više mu nitko nemože podvaliti mandarinu - koja nije neretvanska.

Vino i maslinovo ulje s OPG-a Karabatić, oba su Karlova roditelja agronomi po struci, tek treba stići u trgovinu. No u trgovini ima namirnica s još nekoliko OPG-a. Tako su tu proizvodi Eko Jozo koji na ambalaži imaju europski ekološki znak, a broj kontrolne stanice 01. Istićem to jer proizvod s europskim ekološkim znakom ima otvorena vrata u 28 zemalja Europske unije.Eko Jozo ima u svom asortimanu više vrsta brašna, domaće tjestenine, sokova, sirupa, meda od bagrema i kadulje, đemova, ukiseljene zimnice i ajvara.


Image and video hosting by TinyPic


Image and video hosting by TinyPic
Proizvodi EKO JOZO. Fotografije M.Zouhar Zec

No u trgovini su i mesne delikatese - Kulen i kulenova seka te tvrdi kravlji i ovčji sir sa OPG Matijević iz Baranje, pršut iz Metkovića iz Kulina nova sela, s OPG Mikulić prirodni sokovi bez dodataka šećera i konzervansa. Na policama su i proizvodi OH!Okusi Hrvatsku! To su đemovi i marmelade. A limuni u Karlovoj trgovini nisu iz afričkih zemalja već s otoka Visa. Trgovina je otvorena svaki dan od 8-20 sati.





Post je objavljen 03.12.2015. u 23:54 sati.