Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gurmanka

Marketing

KAKAO MAKARONI


Dobro vam jutro, mili moji!
Francuski makaroni su neodoljivi, šareni, sitni kolačići koji nas uvijek uspiju razveseliti. Svoj šik izgled duguju raznim bojama, a hrskavi okus božanstvenim bademima. Danas ću podijeliti s vama varijantu makarona s kakaom.
Neću vas zavaravati, od svih kolača koje sam ikada pekla, samo za ove ne mogu garantirati da će uspjeti. Kada ih napravite samo stisnite fige i gurnite ih u pećnicu!
Potrebno:
40 ml vode
150 g šećera
110 g bjelanjaka
150 g mljevenih badema
150 g šećera u prahu
1 žlica kakaa
Stavite miksati pola bjelanjaka(pazite, ne prečvrsto), a pola bjelanjaka pomiješajte s bademima i šećerom u prahu.Posebno skuhati u 40 ml vode onih 150 g šećera i polako ulijevati u bjelanjke dok ih miksate. Na kraju ručno umiješajte bjelanjke i kakao u bademe te špricom istisnite kružiće na papir za pečenje. Ostavite da stoje 2 sata na sobnoj temperaturi i pecite ih na 170*C oko 10-15 minuta!
Servus :)




Post je objavljen 05.12.2015. u 09:05 sati.