Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Komentar Durice...

hahahahaha !, Meca, znaš kak ono vele: "pazi što poželiš", tak ti je to i stom fontanom, nikad ne znaš na čemu si
Stavljam si prst na čelo, ma mala je u pravu.
Letim sjećanjima.
Fontana di Trevi.
Uzimam novčić i poželim one prekrasne čizmice iz radnje koja gvirka na fontanu. Kolebam se izmedju njih I božanstvenih cipelica koje bi da skoče na moja stopala. Negdje u glavi vrišti glasić, a Vatikan. muzeji, hrana ... ne kupuj. Ućutkujem uljeza. Do mene dopire još kao vapaj, taljanski cipele su guardami, lasciami, što će reći, za dame su koje iz auta samo skoče u restoran, kavanu, kazalište. Nisu planirane za moje štrapaciranje, svaki dan 5-6 km.
Kupujem oba para. Na carini pokušavam suzama umilostiviti carinarnika, ali kao stena je. Možda da sam pokušala nekom šuštećom monetom. Plaćam kao da sam kupila fontanu di Trevi skupa sa Koloseumom I ostalim zavodljivim rimskim tandrmoljcima. Grickam baccini, posljednji, i nije me briga. Čizmice su žuljale, kao da se sam vrag u njih naselio. Kupila sam broj manji, ne samo da mi noga djeluje manja, nego zbog prodavačice koja kad me je vidjela samo govorila nešto kao numeri ... numeri. Nisam joj dala za gušt da ne mogu, kao Pepeljugina sestra, ući u cipelu. Cipelice su se raspale za dva tjedna…
Slično sam prošla i u Pragu na mostu želja…


Sve sam napravila kako je trebalo. Nikome nisam rekla što je želja, nikome nije smjela naškoditi. Ništa ne reći što je ni ako se želja ostvari.
Lijepo, sve se ispunilo i prije nego sam pomislila, ali se tako zbrčkalo, da od one moje želje nije ništa ostalo. Jeste, ispunjava Karlov most te želje, ali vjerojatno se moraju reći na češkom I onda dobijaš kako si poručila. Ako poželiš kavu, podrazumjevaš da je u šalici, a ne da završi na trapericama kao da si nešto učinila, zar ne ?? I kad naručim u restoranu kavu, kažem expreso, dugi. Uvijek dobijem u šalici a ne na dlanu konobara. Izgleda da na mostu to ne funkcionira tako.
Nešto mislim, da napravim fontanu želja u vrtu, pa da svi prolaznici ubacuju kovanice.
Mogu i papirni u vrećici.
Samo je nezgodno za one sa karticama.
Ne znam da li bi netko poželio ljubav na moru u uz pjesmu neke klape, blagi vjetrić, vatreni zalazak sunca I srebrni mjesec na nebu osuta zvjezdama, i slične tamndrmoljke romantične. Onda ugurao karticu, pitao se za PIN broj…
Da probam, pa šta bude??



Post je objavljen 21.11.2015. u 17:02 sati.