Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/caricauniverzuma

Marketing

Sestra mi je glasala za HDZ i još prati Big Brother



Drveni stol u sekinoj kuhinji upio je mnogo gluposti a isto tako spriječio još veću glupost. Body food nam je mirisao sa stola a moja srednja sekica je iz svoje grupola torbe izvadila žuti letak od Živog zida i rekla mi :
- " Stavi naočale i pročitaj, tekst kao da sam ja pisala"
Uzela sam u ruke letak i pročitala. Slažem se sa svime navedenim na letku, samo što na žalost mi živimo u nekom paralelnom svijetu u kojem su jednostavne i normalne stvari prosto ne moguće.
Druga seka je izašla žustro iz kuhinje i dodala bitno:
- " Za koga ćete vas dvije glasati?"
- " Ja ću za HDZ" odvažno je rekla. Okrenula se i otišla nazad u kuhinju.
Ostale smo nas dvije zatečene sjediti za stolom. Ja sam pokušala to kulerski primiti i čekala njezine argumente.
Seka koja je sjedila preko puta stola pokrila se letkom od Živog Zida po licu, ne bi li sakrila svoj izraz lica.
Njezini argumenti za taj pothvat bili su za mene prihvatljivi jer ona vjeruje u njih i to mi je bilo jedino važno. Bitno mi je bilo da argument "tipa Karamarko mi je zgodan" nije bio jedan od njih.
Odrasla žena duge kose stajala je ispred mene i objašnjavala mi svoja razmišljanja. Gdje je nestala moja mala seka? Djevojčice nije bilo nigdje. Samo žena sigurna u ono što govori.
Njezino pravo izbora i njezin život u njezinim rukama. Ne mogu reći da se slažem sa njezinim stajalištem ali tko me pita???
Slažemo se sve tri oko jedne stvari a to je pravo na drugo mišljenje i međusobno uvažavanje. Složile smo se da i ručak koji nam je pripremila je uspješno odagnao pretešku raspravu koja je visila iznad naših glava. Ostatak starog viskija (za posebne potrebe) u boci dodatno je isprao zadnji talog teške i nadasve za nas Hrvate bolne teme.
Nakon gomile razgovora došle smo na neizostavnu temu na području našeg voljenog Balkana vječiti Big Brother. Praćenje nedjeljom navečer Big Brother i razmišljanje o Barbari e to mi je zaposjelo glavu. Na tu izjavu niti jedan argument nije moguć osim možda vidjeti trajnost njezinih suhih umjetnih trepavica.
Moram priznati da nama na ovim prostorima ne nedostaje niti malo zabave. Kruha i ketchupa imamo, vremena na pretek jer smo elegantno nezaposleni, na telki vječiti Trumanov showu i Igre gladi nam u Lijepoj našoj mogu početi.
Bravo Hrvatska! Izabrala si!

Post je objavljen 08.11.2015. u 22:34 sati.