Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Biogradski biseri 5

Operacija „Škure“
drugi dio

U postu pod naslovom Operacija „Škure“, prvi dio, obećah cijenjenom čitateljstvu da ću opisom i slikama objaviti nastavak priče o obnovi škura u fazama. I gotovo da sam odustao od te namjere (ta koga će zanimati kako se obnavljaju škure 80 godina stare), kad li je objavljen natječaj za fotografiju pod nazivom „Sreća“. Na prvu loptu rekoh, tu za mene nema kruha. Ne sjećam se, naime, kad sam zadnji puta bio sretan. Napisah to i u komentaru posta @lastavice. Odgovorila mi je: „Semper contra, možda si zaboravio, ali sigurno si bio sretan mnogo puta u životu.“

A onda se sjetih kakvim sam zadovoljstvom renovirao škure i pomislih: „Možebitno takvo zadovoljstvo ne spada u (općeprihvaćen) pojam 'sreća', ali za mene je obavljen posao bio neka vrst sreće!“
I eto, umjesto jedne fotografije, stavljam vam na uvid njih jedanaest. Možda nekome posluže kao inspiracija i upute kako da sam popravi neke svoje stare škure i doživi moj oblik sreće.


S vanjske strane je ovako izgledala ulazna rupa od šrapnela. Nemaš što vidjeti.


Izlazna rupa s unutarnje strane je pak sasvim nešto drugo. A kako tek ružno izgleda izlazna rana od šrapnela na ljudskom tijelu. Ne bi je nikada trebalo praviti.


Jedna…


…i druga strana škure pripremljene za impregniranje lanenim uljem.


Pripreme za saniranje jednog od oštećenja nakon skidanja stare boje…


…i saniranje je gotovo.


Okvir škura dobio je 'porciju' šrapnela…

…pa sam i njemu morao umetnuti komad drveta.


Nakon kitanja vanjska i…


…unutarnja strana škura pripremljene za bojanje.


Obojene škure 'lješkare' se na suncu i suše. Usput sam obojio i stari 'štokrlin' kojeg sam 'uskrsnuo' prije nekoliko godina kad se jadan raspao pod mojim teretom i 'šamlek' kojeg sam napravio također prije dosta godina ali ga nikad do sada ne obojah.

Post je objavljen 05.11.2015. u 19:53 sati.