Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

8 ZAHTJEVA BUDUĆOJ VLADI ZA POKRETANJE PROIZVODNJE HRVATSKOG SELA


ZA PROIZVODNJU HRANE NA HRVATSKOM SELU !


Udruga Obiteljskih poljoprivrednih gospdarstava Hrvatske "Život" napisala je osam zahtjeva koje smatra prioritetima u provođenju nakon što Vlada i novi ministar preuzme poslove u resoru poljoprivrede nakon formiranja nove Vlade RH u mjesecu studenom 2015.

OPG Udruga Život ima tajnika mr. agronomije Miroslava Kovača koji je stručan i kompetentan u području stočarstva i ratarstva, ali i u ostalim poljoprivrednim granama, koji je analizirao i napisao i ovaj materijal kojim upućuje na donošenje mjera čije provođenje bi zaustavilo propadanje poljoprivrede na hrvatskom selu, te poljoprivrednicima omogučilo rentabilno poslovanje i opstanak života na selu. Jer poljoprivreda na hrvatskom selu u posljednje četiri godine urušena je i prestaje postojati. Proizvodnje domaće hrande na OPG gospodarsvima za prodaju nema. To je prepušteno velikim gospodarskim sustavima u Hrvatskoj koji proizvode tek toliko da se još oko 45% potreba u hrani u Hrvatsku uvozi.

Oporbeni političari primijetili su, vidi se to iz njihovih intervjua i izjava u medijima, da je selo u stanju nestajanja što je izrazito vidljivo u slavonskim selima gdje su mnoge kuće prazne, a oni koji u selu žive su visoke životne dobi. Budući ministar poljoprivrede imati će u mr. Kovaču važnog i kompetentnog suradnika. Udruga OPG "Život" ima više od 250 članova.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 20.10.2015. u 17:08 sati.