Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Anti-dronovska paranoja?

Čini se da se polako ali sigurno pojavljuje novi oblik paranoje. Paranoični strah od dronova.

Naime, čim su dronovi, tj. bespilotne letjelice s ovješenim kamerama ušle u masovniju upotrebu, odmah su počele i klasične dušebrižničke lamentacije o raznim (uglavnom imaginarnim) "opasnostima" od dronova, uz one već uobičajene koje se tiču "voajera", "pedofila" i "terorista".

Naravno, bilo je slučajeva gdje su pojedini neodgovrni vlasnici dronova letali svojim letjelicama u zonama zračnog prometa (u blizini aerodroma i požarišta koja se gase iz zraka), a koje za razliku od dušebrižničkih imaginacija predstavljaju stvarnu opasnost.

Tako se događalo i da su se neki paranoici, uvjereni da operater drona njega ili nekog drugog voajerski snima, špijunira ili što-već-radi, verbalno i fizički obrušavali na dotične, ili gađali letjelice iz vatrenog oružja.

Kako javlja PetaPixel, nedavno dogodio slučaj gdje je čovjek, koji je letio svojom bespilotnom letjelicom iznad jedne livade, bio optužen od jednog dušebrižnički nastrojenog roditelja ni više ni manje da je - pedofil. Naime, na drugom kraju livade održavala se nekakva dječja nogometna utakmica. Dotični je konfrontaciju uspio snimiti kamerom, a situacija je na svu sreću završila bez fizičkog obračuna.

Drone Pilot Accused of Being a Pedophile, Handles it Like a Pro

(Inače, čak i da je dotični snimio iz zraka tu utakmicu, postavlja pitanje koliko paranoična i poremećena osoba mora biti da vidi bilo kakvu perverziju u djeci koja trče za loptom? op.a.)

Post je objavljen 03.09.2015. u 17:32 sati.