Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stella

Marketing

Kosa


Ako nastavi preko poluotoka zaljubljenih, nježno će pogledom pomaziti suri kamen. Voli te grube stijene koje valovi ne uspijevaju uglačati, iako se dugo bore bez pobjednika. Ona silazi do mora kad zaboravi svoju suštinu. U igri valova i kamena nalazi sebe. Sjedinjuje se s morem i "sikama", postaje dio njih. Tu je, na jednoj stjenovitoj zaravni, u toploj ljetnoj noći voljela Drugog. Zauvijek mu je ostala dužna nešto, kad ju je zapitao: "Želiš li me?" A ona još nije znala odgovor. I nije ga godinama shvatila. Tada ga je voljela, a nije još znala poželjeti. Ostavila ga je bez pravog razloga. A on je bio jedini koji joj nije zamjerio, koji je i dalje sretao kao prvi put, s osmijehom samo za nju, čak i mnogo kasnije, kad su oboje bili posvećeni svojim obiteljima. U oku je sačuvao toplinu njihovog ljeta i plavetnilo mora pored kojeg su se ljubili. Nikad nisu prešli granicu koja bi mogla povrijediti njihove obitelji, a ipak, na neki nevini i teško objašnjivi način, njihova pjesma je trajala od rane mladosti do zrelih godina.
Proći će godine prije nego će je jednom prekoriti: "... stari i iskusni sam ribar, doživio mnoštvo brodoloma, kad sam tebe preživio, onako ostavljen bez riječi objašnjenja ... mogu sve... nisam želio bit grub, kad se sjetim zaboli... mrvicu ... "
Bila je zatečena, mislila je da joj to nikad neće reći.
"Mislim da sam ja kasno naučila da te volim kako je trebalo, pa kasnije nisam htjela ni smjela te povrijediti."
Odgovorio je nježno: "Glavno je da smo sačuvali ono malo sunca u nama... i da znaš, pamtim onu tvoju kosu zamršenu... bilo bi puno ljepše kad bi barem malo pustila kosu, barem bubika, barem preko ušiju, hajde učini mi to, dođi takva drugi put... "
Uznemirila ga je i sama pomisao na tu sliku, uzbudio se.
Nije došla takva... Bilo je kasno za to. Nisu više bili mladi.
Samo je napisala:

Kasne želje

U plesu osjetismo
da nismo samo prijatelji.
Nježno smo dijelili
mladost, more i pjesme.

Kad sam mogla
da te volim,
nisam dovoljno.

Iako sam otišla
nisi mi zamjerio.
A svatko bi.

I danas jedno za drugo
imamo iskricu u oku
i nježnost u srcu.

Al 'sad je kasno
za pripadanje.




Post je objavljen 02.09.2015. u 12:30 sati.