Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/goto

Marketing

Sa Srbima protiv Velike Srbije

Politika srpskog rukovodstva (SANU, Milošević, JNA, ...) pri raspadu SFRJota (koju su, na srpskom mitu pogreške 1918. i stvaranja kraljevine južnih slavena umjesto aneksije i amputacije Virovitica-Karlovac-Karlobag, upravo oni rastakali) sadržavala je maksimalističke zahtijeve (Velika Srbija), ali i plan B (spašavanja politike koja ih je navela/navodi na agresiju).

VRO Oluja je posljedica nemogućnosti političkog dogovora hrvatske vlasti i srpskih agresorsko-pobunjeničkih snaga. Zašto je taj dogovor bio neostvariv?

Ustrajavanje na širenju Srbije na nesrpske teritorije (agresija), genocidom etnički očišćenih, temeljio se na (lažnim) procjenama sigurnosti te tvorevine (zaštićene tampon zonom koji su tvorile UN-ove mirovne snage). Pod okriljem povelje UNa (o zabrani rata i nužnosti pregovaranja), Srbi su užurbano provodili velike vojne operacije opsade Srebrenice i Bihaća.
Kad je izgledna stvarnost stvaranja srpskih krajina Olujom isčezavala, Milošević je aktivirao rezervni plan (iseljavanja krajišnika).

Srbiziranje nesrpskog stanovništva je dugoročnija politika i temelj politike stvaranja Velike Srbije.
Ratna sreća je varljiva (što se u Oluji potvrdilo), a gubitak (političkog) nadzora nad popravoslavljenim - posrbljenim stanovništvom u Hrvatskoj i BiH je prijetilo rušenjem politike posrbljavanja (Vojvodine, Kosova, Crne Gore, dijelova srbije koji su pripojeni Srbiji a naseljeni su Rumunjima, Bugarima, Vlasima, ...).
Oluja nije slomila veliko-srpsku ideju, jer ishodište te agresorske i genocidne politike leži u posrbljavanju. Upravo je Oluja potpomogla srbiziranje (nesrpskog pravoslaviziranog) stanovništva ...
Srpska politika oslonjena na rat, u slučaju neuspjeha, planski je iselila stanovništvo s okupiranih krajeva (i zadržala kontrolu nad nesrpskim stanovništvom koje se postupno posrbljuje).

Velikosrpstvo je utemeljeno na nesrbima (u toj politici orjunaši imaju značajno mjesto).





Post je objavljen 07.08.2015. u 13:25 sati.