Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Pozdrav!

U gradu se u posljednje vrijeme pojavilo nekoliko zanimljivih street art uradaka i to na neočekivanim mjestima (i to još vrlo prometnima i vidljivima!) - tu prije svega mislim na prije dva mjeseca spomenut portret na Selskoj cesti, ali i na simpatičan šareni "pozdrav" koji se pojavio uz benzinsku pumpu na Držićevoj vrlo brzo nakon njezine rekonstrukcije.



Držićeva. Snimio: Vanja


Držićeva. Snimio: Vanja


Otkrivanje informacije tko stoji iza tog djela je bilo puno lakše od potrage za autorom djela u Selskoj cesti (koji je i nakon dugog raspitivanja kod raznih majstora ulične scene ostao nepoznat - dakle, očito želi ostati anoniman). Naime, potpis na susjednom zidu ("Mane Mei") je bio dovoljno upadljiv i jasan tako da je potraga za autorovim FB profilom trajala vrlo kratko, a na moje izennađenje otkrio sam i filmić o stvaranju tog djela - pogledajte ga OVDJE!

Meni osobno je ovaj rad baš simpa, i zbog okuugodnog šarenila koje oživljava inače sivu Držićevu ulicu, a i zbog samog pozdrava koji je na ovoj lokaciji, na jednoj od važnijih prometnica koje vode iz grada te u blizini Autobusnog i željezničkog kolodvora, posve na mjestu.








Post je objavljen 13.07.2015. u 05:39 sati.