Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

(Postoji li) riječ za to?

Prije nego što nastavimo pričati o knjigama, popričajmo malo o riječima. Naime, naletjela sam na jako zgodnu web-stranicu, koja se zove Words For That, na kojoj korisnici opisuju pojavu, događaj, radnju, zbivanje ili bilo što što se dade opisati riječima, a drugi korisnici predlažu kako bi se ta pojava,događaj, radnja ili zbivanje mogli nazivati.

Primjerice: „čudni osjećaj koji dobiješ kad te netko pita gdje pronaći nešto u dućanu, zato što misli da radiš tamo“, ili „buđenje samo minutu prije alarma AKA najdulja minuta ikad“, ili „slučajno zaključavanje automobila zato što pokušavaš otvoriti vrata baš kad tvoj suvozač otključava automobil“ (sugestije: „pre-pull“, „lock-block“), ili „kad tvoj prijatelj ne naruči pomfrit, ali ipak pokušava jesti tvoj“, ili „svrab koji jednom kad počne, ne prestaje“.

Sugestije su beskonačne, a možete i glasati za najbolje.

Words For That


A zatim, popričajmo malo i o piscima, posebno onim piscima koji se ne mogu koncentrirati: u svijetu u kojemu se nesretnome, dekoncentriranom piscu svaka distrakcija nalazi nadohvat kolebljivih prstiju, Freewrite pisaći stroj predstavlja pravo rješenje za prestanak zafrkancije i ozbiljno prianjanje radu. Naime, radi se o digitalnom uređaju, koji je spojen na internet, ali koji ne raspolaže sučeljem niti je opremljen bilo kojom drugom aplikacijom koja omogućuje bilo kakvu drugu radnju osim pisanja. Priznajem da je malo hipsterski, ali mi se sviđa.

Freewrite by Astrohaus


Post je objavljen 24.06.2015. u 09:22 sati.