Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

The 36th World Amateur Go Championship – Draženovo drugo javljanje

08. 06. 2015.

Kišna noć je oprala nebo, nije više sivo nego plavo, nažalost nije dugo trajalo smog je nepopustljiv. Sad je sezona monsuna, ali kiša pada samo noću. Jutarnja partija donosi protivnika iz Bruneja (1 kyu), nominalno je puno jači, igram opreznije uzimajući nešto prostora po kutevima i stranicama, no vidjelo se da je njegova ideja bila bolja. Okružuje centar, koji čak uspijevam i reducirati, ali na kraju nije bilo dovoljno +30 za njega. Pozitivno je što još nisam izgubio niti jednu skupinu.

Poslijepodne donosi bod bez borbe, što znači da možemo ranije do grada. Igra se na lijepim pločama (cca. 7cm debljine) sa staklenim kamenčićima. Pokušavam skužiti tko je proizvođač sata, no bez nekog uspjeha, drugačiji je od svih koje sam do sada vidio, te ima byoyomi.

Odlazimo do dijela grada u kojem se nalazi njihov najveći park. U parku je zabranjeno pušenje (kazna 400kn), te je stanovnik gušterima i pticama koji love ribu. Dosta je teško vidjeti osobu da puši na ulici, a duhan im je pakiran u kutije s vrlo ružnim slikama koje prekrivaju gotovo cijelu kutiju, no vjerojatno, na to, kultura ima puno veći utjecaj nego te 'preventive mjere'.

Bangkok je vrlo živahan grad, gdje vas u svakom trenutku mogu zapuhnuti mirisi netom pripremljene hrane, mirisnih štapića ili mulja. Naime, grad je prošaran velikim brojem otvorenih kanala koji se stapaju u Chao Prayu, al' navikne se čovjek i na to. Također, ulaskom u bilo koji klimatizirani prostor gotovo trenutno ste ohlađeni s +35 na +16 što ubrzo postane naporno.

09. 06. 2015.

Na prvoj ploči se igra partija između Chinese Taipei i predstavnika Koreje, vjerojatno pada odluka o svjetskom prvaku. Moj jutarnji protivnik dolazi iz Austrije (5 kyu), otvaranje nije bilo loše, doduše nisam odigrao jednu važnu točku što njemu omogućava veliku redukciju. Kasnije sam previše gurao jednu ideju, koja ne donosi dovoljno bodova, također je osjećaj da sam mu dopustio previše sente poteza u završnici. Na kraju završava +20 za njega, ali je bar bilo zanimljivo, spojio sam sve kamenje na ploči. Austrijanac je iz Beča te napominje kako igra bar 3 puta tjedno u GO klubu. GO klub kod nas, s redovitim događanjima preko tjedna ? Eh ... možda, bilo bi svakako zanimljivo pokušati...

Poslijepodne donosi partiju protiv Indijca (5 kyu), dobivam velikom razlikom, porušio sam dosta, njemu je ostalo 20tak bodova u dva kuta i na jednoj stranici. Indijac igra bolje od Armenca, ali nije niti blizu kao europski 5 kyu, prije 15. Razlika je mogla biti i veća, samo što sam se opustio i nisam više igrao poteze koje smatram najboljima, čak je i ostvario život u jednom kutu nakon moja dva propusta.

Sutra će biti teško do pobjede, pretpostavljam da ću igrati protiv Luxemburga (2 kyu) i Portugala (2 kyu) koji su dobili protivnike od kojih sam izgubio, no možda i protiv Brazila (2 dan) koji nije dobio niti jednu partiju do sada. Biti će jako teško nastaviti trend od jedne pobjede i poraza u danu.


Oku bez riječi, a riječ možda nađete u tekstu iznad...

Službeni komentari se mogu pročitati na: http://ranka.intergofed.org/


Post je objavljen 09.06.2015. u 13:16 sati.