Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slucajnosrce

Marketing

Srce na vratu

(srce uočila Adriana)

Svemir, posljednja granica. Ovo su putovanja svemirskog broda Randomheart. Njegova petogodišnja misija: istražiti čudne nove svjetove, tražiti novi život i nove civilizacije, hrabro ići gdje još ni jedan čovjek nije išao.
Zvijezdani nadnevak 015006007
Caninofili koji vode brigu o planetu Vrat u sustavu Canina, skrenuli su nam pažnju na neobjašnjivo sušenje i odumiranje veće količine drveća na tom i na susjednim planetima. Prvobitno smo pomislili kako se radi o epidemiji, izazvanoj od strane nepoznatog uzročnika. Naime, radilo se o ogromnoj količini odumrlog drveća u relativno kratkom vremenskom periodu.
Ispitavši kakvoću tla, ustanovili smo da ne postoje nikakvi nedostaci minerala, niti ostalih hranjivih tvari, koje su potrebne za život drveća i ostalih biljaka na planetu. Jednako tako, nismo uspjeli pronaći nikakve tragove bolesti na drveću izazvane bilokojim vanjskim čimbenikom. Detaljnom analizom došli smo do zaključka, kako ugiba u pravilu starije drveće sa visokim krošnjama, više izloženo sunčevom utjecaju od ostatka raslinja, koje pak izgleda nevjerojatno zdravo. Zaključili smo da se gusto raslinje kakvo je na tom planetu izmjenjuje, djelomično pod sunčevim utjecajem, kao da ima rok trajanja, a djelomično radi prirodne ravnoteže. Moglo bi se reči periodička izmjena, kod koje starije biljke umiru, kako bi ostavilo mjesta novom mladom raslinju. Ovaj prirodni fenomen, pokazao nam je još jednu nevjerojatnu epizodu, koja potvrđuje samoodrživost prirode i ne zahtjeva vanjsko uplitanje u svom biološkom procesu.
Nastavljamo putovanje po nepreglednim prostranstvima Canina u potrazi za novijim saznanjima.
Živite dugoi napredujte!

Post je objavljen 07.06.2015. u 19:15 sati.