Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Na Maslenici zabranjeno snimanje?

Kako sam prilikom odlaska na godišnji odmor prolazio autuputom preko novog masleničkog mosta, nisam mogao iz busa ne primjetiti kako s velebitske strane mosta , na samom ulazu na most, stoji znak "zabranjeno fotografiranje". Uz taj znak je i onaj da je mostom zabranjen prolaz za pješake.

Međutim, nekoliko dana kasnije u povratku primjetih da takvog znaka na suprotnoj strani mosta - nema. Postoji samo znak zabrane prolaska za pješake.

I sad pitanje tko je tu lud? Ili se pravi lud.

Zašto nema znaka sa druge strane? Je li ga tko zaboravio postavili ili ga je netko ili nešto odni(je)o?

Kako onaj tko je postavio znak (odnosno nametnuo zabranu) misli uopće provoditi tu zabranu kada doičnim mostom dnevno prijeđe na tisuću vozila? Velika je šansa da netko iz autobusa prilikom prelaska okine koju fotografiju Novskog ždrila koje inače predstavlja vrlo lijepu vizuru; ako to učini sa samoga mosta de facto krši zabranu.

I na kraju, čemu uopće znak zabrane snimanja? Je li "autor" zabrane time mislio da je zabranjeno snimati s tog mosta vizuru Novskog ždrila? Ili je zabranjeno snimati sam most (kao u neka davna vremena gdje se snimanje mostova i tunela smatralo subverzibvnom i kontrarevolucionarnom aktivnošću)? Inače, onaj tko nametne neku zabranu, a nema sposobnost provođenja te zabrane u potpunosti, bez diskriminacije (npr na temelju veličine foto-opreme), samo od sebe i čitavog sustava radi budalu.

Stvarno smo Apsurdistan...

Post je objavljen 09.05.2015. u 10:10 sati.