Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/obrucnabacvi

Marketing

"STOJIM IZA SVOJIH RIJEČI!"

‘Koljači, ubojice i silovatelji Hrvata, pokažite gdje abolirani četnici gledaju u oči svojim žrtvama i povući ću se iz politike
Autor: Iva Međugorac
Srijeda, 06. Svibanj 2015. u 13:40

Ruža Tomašić odgovorila je na kritike iz regije, upravo za naš portal.

"Stojim iza svojih riječi," odvažno poručuje eurozastupnica i predsjednica HKS-a Ruža Tomašić nakon napada koji su iz Srbije upućeni na njezin račun, kako od strane tamošnjih političara, tako i od strane tamošnjih medija.

“Oni neki koji osuđuju ono što sam rekla, bili su dio vlasti koja je radila etničko čišćenje po Hrvatskoj. Oni su htjeli veliku Srbiju. Klali su, ubijali i silovali radi toga. U ime nekakvih dobrosusjedskih odnosa tzv. Više sile Amerika, Engleska i drugi prisilili su Hrvatsku da uporabi zakon o oprostu i abolira četnike. I sada ti abolirani četnici koji žive u Hrvatskoj umjesto da šute, oni bi prava veća od hrvatskog naroda, pa čak i od žrtava. Vi nemate države gdje silovatelj i njegova žrtva žive u istom gradu i susreću se, a da silovatelj nikada nije bio kažnjen radi toga”, poručuje Tomašić za naš portal.

Svojim riječima koji su izazvali buru u regiji kaže nije mislila na Srbe koji žive u Hrvatskoj i koji su ovu državu prihvatili kao svoju domovinu, već na one koji nikada nisu odgovarali za svoje zločine te nesmetano smetaju ovom zemljom, uživajući sva moguća prava.

“Zašto bi vi iz čistog mira ‘očistili’ građanina koji živi i radi u Hrvatskoj normalno. To može samo luđak. Ali bezobrazno je i licemjerno kada Srbi kukaju nad Olujom u kojoj su navodno očišćeni Srbi i da su oni stradali, a istovremeno ne priznaju da su oni zapravo razlog toga svega. Svi koji negiraju da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i da još uvijek abolirani četnici šetaju Hrvatskom, neka malo bolje pogledaju dokumente. Ne moraju hrvatske, mogu pogledati i svjetske publikacije”, objasnila je naša sugovornica. Abolirani četnici, naglašava europarlamentarka, imaju stanove i plaće, a to nikome ne smeta. “Ako mi nađete bilo koju državu gdje to postoji ja ću se povući”, rekla je Tomašić.

Ovakva reakcija iz Srbije dokaz je njezine teze, a ujedno kako navodi potvrđuje i tezu da je velika Srbija u glavama mnogih političara itekako živa. “Da njima nije velika Srbija u glavi oni ne bi birali četnike Nikolića, Dačića i Vučića, a ovi u Republici Srpskoj koja je nastala na genocidu i protjerivanjima, oni najmanje imaju toga za reći”, zaključila je Ruža Tomašić.

Na ovakvu rekaciju naša sugovornica primorana je stoga što su političari, ali i mediji u regiji burno reagirali na njezinu tvrdnju izrečenu nedavno u Vukovaru. Te prigode kazala je da puno Srba iz Hrvatske mora ići u Srbiju.

-Neka oni mole Boga da mi ne počistimo svoje dvorište, jer ako mi počnemo čistiti svoje dvorište, imat će oni još jako puno Srba iz Hrvatske koji će morati ići u Srbiju. Oni drže ovu državu za blagajnu i samoposlugu, a ništa joj ne daju- oštro je poručila.

Jutarnji

Post je objavljen 08.05.2015. u 11:44 sati.