Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Čikoševa ulica, iz svih kuteva

Prije nekoliko dana sam se bavio čikovima i Čikovima, a danas čemo se malko prošetati do Čik-oševe ulice u Maksimiru. U davno srednjoškolsko MIOC-doba svakodnevno sam prolazio pored te ulice na putu do školske klupe, a tu i tamo sam zašao u nju i nakon škole ... u to doba je MIOC imao dva glavna okupljališta u kafićima: "Derby" u Maksimirskoj te "Bumbar" u Čikoševoj ulici. Moja razredna ekipa je puno više voljela "Derby" tako da sam se tu i tamo našao u njemu, dok sam u "Bumbaru" bio tek 2-3 puta.

I, nakon ohoho vremena sam se ponovno našao u ulici Bele Čikoša Sesije ... i za oko mi je odmah zapeo svjetleći znak "Bumbara" ("Bum-bara"). Nevjerojatno, još je tamo i radi pod istim imenom, dok je "Derby" već davno nedstao tj. naslijedio ga je lokal posve drugačijeg imena i uređenja!

I tako ja malo zaokružih oko nebodera ... kad tamo, iza njega spazih napuštenu kućicu, uopće se ne sjećam da je tamo nekad bila nekakva kućica! A uz kućicu spazih i kafić koji je taman otvarao svoju terasu .. a pored terase još jedan kuriozitet: gotovo pola parkirališta iza kuće je zauzeto sa starim autima izvan voznog stanja! Cijela ergela, devet komada!(koji li je to kolekcionar ovdje ostavio svoju zbirku? wink)



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Devet penzioniranih. Snimio: Vanja


Vrijeme je za odrolavanje - još da se tako mogu zarolati stolovi i stolci pa da ih se samo napuše kao u Vukotićevu "Surogatu"! Snimio: Vanja


Snimio: Vanja



Post je objavljen 01.05.2015. u 17:48 sati.