Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/plasticno-je-fantasticno

Marketing

Jeste li licemjerni?

Lijepa šetnja u nedjelju ujutro Zagrebom: Jelačićev trg, Gajevom, Bogovićevom i Cvjetni trg - kava na terasi. Na Cvjetnom ukusno uređen štand OraH-a i aktivisti koji prikupljaju potpise za peticiju „Reci NE nafti u Jadranu, reci DA održivom razvoju“.

Prvo što mi je upalo u oko je oprema štanda. Štand na kojem se prikupljaju potpisi ukrašen je velikim i na daljinu vidljivim natpisima izrađenim od poli(vinil-klorida) (PVC)-a, pa si odmah postavljam pitanje, znaju li ti ljudi iz čega se proizvodi PVC. Na štandu liste za potpisivanje u polietilenskim (PE) fasciklama, kemijska olovka od polietilena visoke gustoće (PE-HD), polipropilena (PP) ili polikarbonata (PC) - nisam se baš zagledao. Aktivist razgovara na mobilni telefon koji je većinom napravljen od plastike. I pitam se, bi li ovi aktivisti bili ovdje, ovako uočljivi, tražili održivi razvoj - bez plastike?

Naravno da ne bi. Bez plastike danas nema održivog razvoja, a bez istraživanja, crpljenja i prerade vlastite nafte i plina, nema vlastite plastike. Ali imamo vlastite uvoznike.

OraH-ovci, jeste li licemjerni?






Post je objavljen 27.04.2015. u 14:59 sati.