Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

JASNA OMEJEC U BJELOVARU



Danas u Bjelovaru je Jasna Omejec hrvatska pravnica, sveučilišna profesorica, i predsjednica Ustavnog suda Republike Hrvatske, predstavila svoju novu knjigu: "Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda u praksi Europskog suda za ljudska prava".

Uvodnu riječ je dala gospođa Đurđa Adlešič, i gospodin Živko Sljepčević, koji je nešto više govorio o dijelovima i karakteru knjige. A ta je usporedba upućivala na to - da je takva knjiga u Hrvatskoj prijeko potrebna.

Između ostaloga kod nas je nedostatak stručne literature koja bi sadržavala cjelovitu obradu konvencijskog prava na hrvatskom jeziku. Knjiga je pokušaj da se pridonese rješavanju tog problema.

Nazočni na tribini u gradskoj knjižnici u 19,00 sati (studijskoga odjela) "Petar Preradović" bili su: dvije dogradonačelnice Lidija Novosel i Jasna Višnjević, te predsjednica ŽDO gospođa Ksenija Pavić i predsjednica Županijskog suda u Bjelovaru Milanka Slivar, kao i drugi suci i odvjetnici...

Na kraju predavanja Jasna Omejec bila je impresionirana sa mojim pitanjem: Gospođo Omejec kako Vi gledate na ljudska prava - kad u mediteranskom moru, koje se nalazi na teritoriju Evropske unije, ovih dana utopilo se, odnosno umrlo od 700-1000 ljudi. (To sve mogli smo vidjeti u vijestima ovih dana na televiziji) Svijet nas naziva "sramotnom evropom". Također pravosudne institucije zatvaraju oči pred ovakvim problemom. Isto tako i mediji. Tragedije se dešavaju sve više u Evropskoj uniji, no Vi spominjete Evropsko pravo i kulturu?

Gospođa Omejec rekla je; da sam potpuno u upravu, da sve više ćemo imati posla sa izbjegličkim valom, koji dolazi u našu zemlju. I da joj je žao ljudi koji su stradali. Te me je pitala kako se zovem? Rekao sam: da se zovem Branko Stojković i da sam rođeni bjelovarčanin i obični građanin...
Prije nego što sam pošao kući rukovao sam se i pozdravio sa gospođom J. Omejec.


---------------------------------------
Branko Stojković iz Bjelovara
---------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
20. travanj 2015. (ponedjeljak)
ŠTIT - Udruga
Erste banka : HR 482 40 200 611 00 732 757
Tel/mob: 0958148290
URED. Ul. Masarykova 8. BJELOVAR, 43000
brankostojkovic152@yahoo.com
Članaka; 2545.



Post je objavljen 20.04.2015. u 23:11 sati.