Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

HAJVANI PLJAČKAJU I UNIŠTAVAJU HRVATSKU



ZATAŠKANI KRIMINALI STJEPANA MESIĆA VRHOVNOG ZAPOVJEDNIKA ORUŽNIH SNAGA REPUBLIKE HRVATSKE


Afera bila je otkrivena još 2008. godine, kada je Stjepan Mesić predsjednik Republike Hrvatske - odobrio je u MORH-u kupnju deset ruskih helikoptera Mi-171Sh vrijednih 65 milijuna USD. Ti helikopteri Hrvatskoj nisu bili ni potrebni. A preko njih oprao se novac hrvatskih poreznih obveznika. U Ministarstvu obrane zataškani je veliki skandal.

Brigadir Mirko Ljevar bio je šef projekta opremanja i nabave helikoptera Mi-171Sh, zajedno sa privatnom tvrtkom "Hemerson" Ivana Hudoletnjaka. Oprema i helikopteri su zastarili, oni su iz prošlog stoljeća i sumnjiva podrijetla. Oštećen je državni proračun i to u teška vremena kad mnogi ljudi nemaju posao i što jesti. Otkriveno je - da je Hudoletnjak zaračunao MORH-u 1 milijun i 450 tisuća kuna više nego što bi koštali da su helikopteri kupljeni negdje drugdje.

Nestali zagorski milijarder Božidar Gorup također bio je u igri sa Mesićevim nabavkom oružja; bojnih kola, aviona, kamiona i helikoptera,.., i druge razne opreme.... Gorup i Hudoletnjak osnovali su tvrtke koje su pružale razne usluge.

---------------------------------------
Branko Stojković iz Bjelovara
---------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
02. travanj 2015. (četvrtak)
ŠTIT - Udruga za ljudska prava
Tel/mob: 0958148290
Članaka; 2517 .


Post je objavljen 04.04.2015. u 10:41 sati.