Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/lobotomizator

Marketing

Kako je deda sjebao državu

Rezultat četvrt stoljeća hrvatskog divljeg/kaubojskog/neoliberalnog kapitalizma i razaranja države kao javne/opće stvari/dobra:
Deda hoće maznut deset deka cedevite u dućanu, skoče na njega zaštitari, snimi ga više kamera nego što ih snima finale svjetskog prvenstva u nogometa, u sekundi se stvori policijska patrola koja ga pospremi u maricu, za svaki slučaj dižu se specijalci i zagrijava helikopter. Deda odmah ide pred suca, nema Remetinca i televizije, ide u Lepoglavu na 3 do 6 godina radit drva ili sadit luk. Zato Emil Tedeschi ima jednu milijardu i sto milijuna kuna na računu.
S druge strane, državne pare, dragulje, nekretnine uzima i čereči svako tko se dočepa vlasti, te samim time i njih. Na njih ne pazi ni država koja im je vlasnik jer je zauzeta propisivanjem zakona kojima će zaštititi Tedeschija od dede, ni policija koja lovi dedu, a ni sud se nema vremena baviti s onima koji su milijarde odnijeli u torbama ili kutijama za hrenovke jer smišlja oštru i poučnu kaznu da dedi ne bi palo na pamet drugi put možda maznuti standard paštetu ili čak, ne daj bože, dorinu s keksima. Zato nam država ima preko tristo milijardi kuna manjka na računu.
Zaključak: deda, sjebo si nam državu,!

Post je objavljen 29.03.2015. u 11:07 sati.