Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/e-knjige-na-hrvatskom-jeziku

Marketing

Simon Beckett

Simon Beckett - Kemija smrti

Bivši forenzički stručnjak dr. David Hunter odlučuje se, nakon obiteljske tragedije, odreći briljantne karijere te se posvetiti izvornom pozivu radeći kao liječnik opće prakse u seocu na rubu močvare i kolektivnog pamćenja. Živeći mirnim životom ondje provodi tri godine, sve dok serija neobično okrutnih i bizarnih ubojstava ne uzdrma mirnu, repetitivnu svakodnevnicu. Lokalna policija je zbunjena i dezorijentirana, dok sasvim slučajno glavešine ne saznaju da pred nosom imaju jednog od vodećih svjetskih forenzičkih stručnjaka. Dr. Hunter, pomalo neočekivano, odlučuje prihvatiti zadatak...

Simon Beckett - Zapisano u kostima

Doktor David Hunter trebao je vikend provesti kod kuće, s voljenom ženom. Umjesto toga, odluči učiniti uslugu upornom policijskom inspektoru te preko uzburkanog mora otplovi do zabačenog škotskog otoka Rune gdje ga očekuje strašno otkriće.
Hunter je smrt susretao u bezbrojnim oblicima, no ono što otkrije šokira čak i njega – gotovo u potpunosti spaljeno truplo, od kojega su preostala samo stopala i jedna šaka, leži u prostoriji koju plamen nije ni liznuo. Lokalna policija slučaj žurno proglašava nesrećom, no Hunterovi instinkti govore da nije tako. Uvjeren da je na otoku ubojica, ubrzo otkriva da Runa ni izdaleka nije spokojna zajednica kakvom se čini i da je spaljeno truplo samo jedna od mračnih tajni otoka.
Na otok se zatim obruši sva silina atlantske oluje koja prekida strujne vodove i svaki dodir s kopnom. Dok oluja bjesni, ubojstva se počinju doista nizati...

Simon Beckett - Šapat mrtvih

Otišavši u Ameriku kako bi se udaljio od Londona i nasilja koje ga je zamalo koštalo života, forenzički stručnjak David Hunter želi da sazna da li je još uvek dorastao poslu u kome se suočava sa smrću u svim njenim neobičnim i užasnim oblicima.
Zato je, kada ga je nekadašnji mentor pozvao da pođe sa njim na uviđaj, pristao. Pošto ide kao posmatrač, šta tu može biti loše.
Međutim, čak ni on nije spreman za ono što ih očekuje u kolibi u jednoj udaljenoj šumi. Žrtva je bila vezana i mučena, a leš raspadnut do neprepoznatljivosti. Iako izgleda da otisci odaju ubojicu, Hunter je uznemiren: ništa nije bilo onako kako bi trebalo da bude.
Zatim je otkriven i drugi leš. Tada je postalo jasno da se ekipa istražitelja suočava sa košmarom obmana i varki. Hunter uviđa da imaju posla sa opasnim ubojicom koji poznaje forenzičku nauku. Dok smrt uzima žrtve i napetost raste, on sve dublje ulazi u očajnički lov na čovjeka. Da li je naišao na sebi ravnog Ili je David Hunter ovoga puta na tragu jednostavno nezaustavljivog psihopate.download - sve knjige:
Simon Beckett - sve knjige

Post je objavljen 11.03.2015. u 14:12 sati.