Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/indijanka-vegetarijanka

Marketing

Evo ih - prve koprive

Ima tjedan dana kako sam nabrala prve koprive ove sezone ili, bolje rečeno, ovog kraja zime, početka proljeća. Toliko su krasne i mlade da se mogu brati i bez rukavica, ali ipak oprezno jer ipak ponekad ubodu:

Image and video hosting by TinyPic

Pao je i prvi umak za tjesteninu:

Image and video hosting by TinyPic

Koprive ubaciti u vruću vodu i odmah ocijediti, staviti u blender s malo maslinovog ulja i dva češnja češnjaka, malo papra te šakom kikirikija (obično koristim lješnjake, ali sad sam napravila mali twist, i to s prženim slanim kikirikijem). Sve izblendati, dodati malo vode ako se teže blenda, da ispadne kremasta masa. Poslužiti uz tjesteninu. Odmah sve pojesti jer ako odstoji izgube se okusi.


Post je objavljen 06.03.2015. u 11:20 sati.