Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mekon

Marketing

Aaaa..tak..Kak tak… Tak..tak …sikak …


Još je tu i tam kakšni falaček snega ostal,,al za dva dni mu nit traga nebu.. Ščera je bilo prilična jugovina..a z večera je i dež curel i to fest.. baš dobro ..več sam si gruntal da bum avto pelal na prajne.. pa nis znjega videl van kak je bil musaf.. Ovak pa.. ga je dež opral..pa sam miran do proletja.. Al je vjutro bilo špelancija po vulicama.. Je oni dež lepo opral sol z cesta i z trotoara..Ha.. da si videl kak su ljudi hodili..kak da su na šličuhalištu.. Aaa..je.. prek noči je stegla zima.. Celzijusi su prešli dol..a mokra cesta se zmrzla..
……………..Gledim moju najdražu.. pe vjutro na posel pa vse nekaj z rukami lamače..pa joj noge bežiju na vse strane.. Otprem oblok pa joj kričim .. Aha.. viš.. si ščera gledela v kazališču Orešara..pa denes hodiš kak balerina.. Sklisko je.. kriči moja i vse drži z rukami ravnotežu kak da po žnori hodi.. Al evo i susede Anđele.. feš baba.. vdovica.. al je malo trknuta v tikvu.. bolše je znjom ne imeti posla.. mam ti se zalepi kak klozet papir na posranu rit.. I zdaj moja i Anđela zkup pod ruku peju dalše..ha.. kak da po jajcima hodiju..
……………..Čujem malo kasnejše.. nekakšna galama na vulici.. pak sam znatiželjan.. otprem obloka.. a vani sused Cajger i debeli špengler guraju špenglerof kombi.. naravski nemre ga zažgati.. pa ga onda rivleju.. Pa buš drek ti tu težku krntiju rival.. No.. je zišel i sused Bosanac van.. zdaj bu morti nekaj.. I se Bosanac i Cajger upreju rivat.. a špengler se lepo smestil za volan i kriči ovim da brže rivleju.. Jezušek.. se Bosancu poskliznulo pa je opal celom dužinom i težinom na trbuh.. Moreš si mislit.. ha.. ni mu ništ bilo..malo se stepel i gura dalše.. Moram posle pogledeti da ni asfalta oštetil tam gde je opal..ha .. Narafski.. ja sam hitro zaprl oblok da ne čujeju kak se kesim..vse mi se trbuh tresel…ha ….
………………..Maaa.. sam se zaputi gor na Gornji Grad.. znaš tam v Jurjevski stanuje jen moj pajdaš.. A je taj dost stareši od mene.. To ti je poslednji naslednik negdarnjih Bosanskih kraljeva.. od roda Hrvatinić.. Pa baš stoga kaj je poslednji.. nema sina kaj bi ga nasledil.. ima pravo imeti titulu ..princa.. I tak pem zdaj knjemu.. on je nekakšni tajnik pri Horvackom plemičkom zboru.. A i ja sam tam zapisan kakti grofofski sin grofofskog fačuka.. po ženskoj naslednoj pravici.. Razmeš.. nis platil več četiri leta godišnju članarinu.. pa me of poziva da to razrešimo.. Al.. bum ja drek njima dal.. Plačam ja članarinu v Taljanskoj plemičkoj ligi.. z te strane je moje Taljansko plemstvo po tateku .. I Taljanska plemička liga to meni prizna..makar smo od ženske loze potekli.. Al ovi tu Horvacki plemički zbor ne prizna ništ po ženskoj strani kaj ni Horvacko.. A moja mamica je taki bila naslednica Horvacke plemičke familje po svoji materi..i to se prizna.. Pa kak zdaj.. pitam ja njih.. malo me se prizna..malo pa ne.. Gda treba platiti članarinu onda sam grofič.. a posle nisam ništ..Eee ne more to tak.. velim ja svojem pajdašu.. al titula al ništ od članarine.. Pa veli onda moj pajdaš da nek platim samo pola za onu moju grofofsku polovicu po mamici.. Jee.. pa nis ja pol čovjeka velim ja njemu.. Je da je jena plemenitaška familja v Italiji.. druga plemenitaška v Zagrebu.. al ja sam postal .. moja.. familja kaj je z obadve strane… I tak se ja naganjam z tim aristokratima.. vse sami stari posranci.. grofi.. baruni.. konti.. De.. i tak dalše.. I to ti mene ništ ne interesira.. Nasledctvo je spiskal još moj tatek.. vse je zakurval.. mamica je obligatno pomagala mlade študente..ha .. ja sam z svoje bake zvlekel vse kaj se je imalo za zvleči.. i kaj.. ostal je papir negde v ladlinu v regalu.. A kaj je najlepše.. nigdar nis nafčil Taljanski govorit.. moj japa je znal..pa je on prevodil gda smo koji put skup prešli v Torino i Udine gde je još familja.. A po mamici je to denes ogromna familja.. Moj je deda imel devetoro sinova i dve kčeri z nekakšnom baronesom.. Znaš kaj se je tu tega zleglo.. cela regimenta.. ..Maaa.. brez veze… tak bi ja denes da su stara vremena imel ime.. Forbici..Formessinni.. pl. Rumiha.. Knezovich.. Druzinski.. Narafski.. tu je još jedno prezime koje ja denes koristim to zdaj nebum spominal… Al piše na moji vikendici gor na Mirogoju… ha ….



……………… Viš.. ova hiža na vuglu Krvaveg mosta.. Eee. tu je još od srednjeg vjeka bila takaj hiža..praf pokraj teg negdarnjeg mosta.. v koji je delal svojeg obrta purger Skomina.. Bil je to kožarski obrt.zapraf se je nazival .. sedlar.. To ti veli da je taj Skomina delal sedla za kojne..pa i vse kaj je pri tom išlo… I nebuš veroval da su ti Skomine skroz od onda pa do denes v tom kožarskom zanatu.. Ja se još kak klinac sječam da je jen od teh Skomina tu delal orme ..uzde.. i vse drugo za kojne.. pa je največ to prodaval po sajmištima posvud naokol.. I onda je jeno vreme to bilo zaprto dok se ni pojavil nekakšni naslednik kaj je pak otprl kožarkog obrta..of put se to nazivle ..Kožna galanterija.. Zdaj se tu delaju i prodajeju ženske torbice.. mužke taške.. geltašni.. buđelari.. žetoflini.. remeni i druge kožnate stvari.. Jen od teh tu Skomina je bil zmenom služit vojsku..onu jna.. Pa taj je na velku žalost svoje familje odlučil študirat za fiškala.. a ne za kožnati posel.. Je taj Skomina študiral valjda dvajset let.. i nigdar ni doštudiral.. je delal negde kak činovnik.. Je vmrl pred dva leta.. Al se našel ipak još nekakšni Skomina kaj je nastavil zanata.. Viš.. gdo bi rekel.. Pecto let tu familja dela…ha …



Evo.. pogleč.. Cafe bar Damask.. Ti vrapca..pa kaj smo v Siriji..ha.. Zbilam buš svakaj našel v naši Metropoli.. Piše tu na tabli da se tu pije črna kava z dušom.. Hmmm.. ja ne pijem tu črnu vodu pa neznam onda kak zgledi ova tu z dušom.. A nisam još nit bil tu nutra.. bum jen dan.. morti nutra plešeju one kaj z trbuhima gibaju i hičeju guzicu sim tam .. treseju z cickami.. a morti se tu i one lule dimiju.. veliju im.. nargile.. hmm.. morti ima i hašiša..Kaj veliš.. pemo si jenu zarajfat..ha … Al bum ja ipak zdaj poiskal kakšnu luknju gde si bum v miru spil koju Nesicu od vanilije… ha … Ti vrapca..kaj sam se razpripovedal.. kak kašna baba…ha ….

Serbus ………..



Post je objavljen 12.01.2015. u 18:43 sati.