Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Imajte na umu tko i što stoji iza Ivana Sinčića

Prema predizbornoj anketi javnoga mnjenja, koju je napravila agencija Promocija plus, oni koji su rekli da će na predstojećim izborima za predsjednika RH glasati za Ivana Sinčića, po vlastitom su samorazumijevanju podjednako lijevi i desni. Većina od njih je rekla da bi u drugom krugu glasala za Ivu Josipovića.

Sinčić i KlemmSinčića se često, kao i stranku "Živi zid", percipira kao radikalno lijeve.

To međutim nije točno. Po nekim bitnim osobinama su radikalna desnica. Imaju mentalitet sekte i neke proto-fašističke odlike. Bio sam prisutan, kad se njihov osnivač hvalio kako je čitao Hitlerov Mein Kampf i kako tu ima super stvari. Socijalnu demagogiju koriste jednako kao što su to činili fašistički pokreti u Italiji i Njemačkoj prije 80-90 godina.

Ali mnogo važniji i opasniji su oni koji iza njih stoje.

Mislim da svi potencijalni Sinčićevi glasači to moraju imati u vidu.

O videu, koji se spominje u ovom članku u Jutarnjem, kolala je informacija na fb-u još prije tri tjedna.

REŽIRANI SHOW IVANA VILIBORA SINČIĆA : klemm predsjedničkog kandidata postrojio u Savskoj pred šatorom

Jedna reportaža na portalu forum.tm (Goran Borković, 22. listopada 2014.) podrobnije opisuje što se tamo dešavalo: Orkestrirano, nego što je!

(...) Nešto se snima. Neki tek stasali dječak, kažu da je iz Pernarova "Živog zida", pokušava objasniti zašto podržavaju ovaj prosvjed. Muči se s riječima. Teško, ali uz puno pomoći uspijeva reći što želi. (...)

I onda smo se uključili: "A zašto vi njemu govorite što on treba reći?"

"Pa vidiš li da on ne zna", čvrst je Klemm. (...)


Možda su se oni osobno stvarno tada prvi put sreli, ali susret je bio pripremljen. Sumnjive veze u pozadini postoje, još od vremena kad je Ivan Pernar prije tri i pol godine osnovao stranku "Savez za promjene", koja je kasnije promijenila ime u "Živi zid".

Križari 2 na ulicama Zagreba"Šatoraši" su povezani s HDZ-om. Što god pričali o "svetinjama". oni naprosto brane svoje privilegije. Njima uvelike manipuliraju ljudi, kao Klemm, koji je teoretski uspješan poduzetnik, koji obilno zarađuje plaćajući zaposlenike minimalno. Ali faktički, poslove dobiva na osnovu kronističkih veza. Faktički - državni je uhljeb. To se ovdje u igri, i mnogo šire, a ne mirovine ratnih invalida.

Ti ljudi sada paradiraju gradom kao "križari" koji se spremaju za "sveti rat"; prijete krvlju; manipuliraju istinskim problemima i patnjama; negiraju jednakost građana - htjeli bi političke privilegije na osnovu sudjelovanja u ratu prije 20 godina (a svi skupa čine samo mali dio branitelja; oni su "Branitelji", s velikim "B").

Grupe u kojima ima stvarnih idealista ("Živi zid", šatoraši i razni drugi) lako mogu biti apsorbirane, izigrane i upotrebljene za svrhe koje sa socijalnom demagogijom nemaju veze.

Mislim da treba glasati za Ivu Josipovića već u prvom krugu. Nije on ništa naročito, jedva za trojku, ali i to je daleko bolje od drugih opcija.

Ovo što imamo danas ne valja, ali ne treba slijepo prihvatati svakoga tko nudi promjene. Klerofašizam je gori.

Post je objavljen 26.12.2014. u 23:44 sati.