Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiitennessee

Marketing

Nepoznato o divovima (dio 1.)

Danas donosim neke stvari koje niste znali o najvećim svjetskim kompanijama. Iako su oni izgradili svoju pristojnu karijeru, uvijek postoje činjenice koje su ostale zapamćene, no ne od mnogo ljudi. Zato, iz mračnih kutova interneta je uvijek moguće naći popriličan broj njih i ispričati ih ovdje, na svojem djeliću fantazije. Ili kako već vi zovete svoj blog, ovo ovisi. O svemu. Kompanije koje će biti spomenute su relativno poznate, koristite ili ste koristili njihove proizvode, uglavnom, moja poanta je, svi ste čuli za njih.

Adidas je zapravo kratica za "All Day I Dream About Sport", no druga teorija kaže da ime vuče od skraćenice imena i prezimena tvorca, Adolfa (Adi) Dasslera. AdiDas. Ima smisla.



Prvi sportaš koji je počeo nositi Nike obuću je tenisač Ilie Nastase, koji je to počeo nositi oko 1972. Kad smo već kod njega, moramo spomenuti da je Nastase spavao s čak 2,500 žena.



Lego ima "univerzalni sistem", što znači da kockica, koju ste kupili 2014. možete spojiti zajedno s kockicom iz 1958.



Panasonic je bio vjerojatno noćna mora Amerikancima u 2. svjetskom ratu. On je za Japance proizvodio generatore, motore, radio-uređaje...



Iako Pringlesi stoje na glasu kao jedno od najboljeg čipsa, istina je da oni sadrže samo 42% krumpira.



Sony je 1998. napravio fatalnu pogrešku izdajući kameru koja može vidjeti po noći, a može se vidjeti osobu nagu. Sony je to povukao, ali već 700,000 tih kamera je bilo izdano.



Iako Signal, Colgate, i ostale kompanije pokušaju zauzeti tron, Oral-B je ostao najbolji svjetski proizvođač dentalnih proizvoda.



Jedina država koja nema McDonalds jer je McDonalds sam otišao iz te zemlje je Bolivija.



Windows 95 je prodao 40 milijuna kopija u godinu dana. Ljudi su smatrali da više i bolje ne može. Windows 8 je u 6 mjeseci prodao 100 milijuna kopija.



Nintendo je u svojim zlatnim 80-ima skoro izdao set za heklanje. Nije uspio. Ovdje vam je i plakat.



Smatrajući da Wikipedia ima liberalne stavove, konzervativci su odlučili pokrenuti svoju Wikipediu : Conservapediu.



Post je objavljen 04.12.2014. u 22:30 sati.