Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kulzagreb

Marketing

Jugotonček

Bokić!

Glumiti da se posipam pepelom ili biti iskren?
Hm...ipak biram ovu drugu opciju, iako me dosadašnje iskustvo opominje, i vrišti mi da se napokon opametim. Uglavnom. Da mi je žao što je blog zapušten? Žao mi je. Da ću odsad promijeniti ploču i redovito pisati? Teško.

Miroslav je u zadnjih godinu dana bio relativno rijedak gost u Zagrebu, a ja sam se sva utopila u poslu. Evo, od rujna sam se vratila u Jasku, i vjerojatno ostajem do kraja godine na zamjeni. Put mi dnevno odnese minimalno sat i pol (u idealnom slučaju da i u jednom i u drugom smjeru idem s kolegama koji me voze od kuće i do kuće), al najčešće barem 3 sata. Malo je reći da sam izmoždena od toga, al eto, očito sam mazohist, jer mi se već sad plače što je u pitanju samo zamjena...
Tak da mi je zbilja žao, al izložbe me ne vide baš često u zadnje vrijeme...

Ali, ALI!!! Eto, nešto se dogodilo, te sam u zadnjih mjesec dana bila na čak 3 izložbe. Jedna je bila izložba oslikanih tanjura nekog meksikanca, druga je bila izložba u Tehničkom muzeju o Jugotonu, a treća...e, treću isto planiram recenzirati u skorije vrijeme. Miroa, o sramote, još uvijek nisam vidjela, ali planiram, kao i Volim matematiku u Klovićevima. Je li tko od vas posjetio neku od ove dvije? Kakvi su vaši komentari?

Uglavnom...Jugoton u Tehničkom. Samo otvorenje je bilo teška masovka, s hrpom ocvalih zvijezda i premalom količinom zraka. Pustili smo ekipu da u stampedu napadnu izloške, a mi smo se pokupili van i čekali idućih sat i kusur da se malo isprazni. I kasnije je bila gužva, no ipak podnošljivija.

Izložba je prilično zgodna, mješavina je svega i svačega - od video materijala, preko fotografija, izloženih omota, pa do gigantskih strojeva za proizvodnju vinila (gramofonskih ploča, jel), audio kazeta, snimanje zvuka...hrpa stvari koja je danas zamijenjena računalom ili potpuno izbačena iz upotrebe (iako šteta, ploče su za razliku od cd-a nekako imale dušu). Ah, ima i ponešto povijesnih crtica, i vjerujem da bi mogla biti zanimljiva svakome. Ako niste, svakako skoknite pogledati.
A da ne ostane sve na riječima, dajem vam mini uvid u ono kaj možete očekivati!

 photo DSC_0660_zpsadc595c3.jpg
 photo DSC_0662_zps1bcae78a.jpg
Strojčeki za proizvodnju gramofonskih ploča

 photo DSC_0663_zps48d98dd0.jpg
Magnetofon

 photo DSC_0671_zpsfdc8045d.jpg
Strojček za ubacivanje trake u audio kazete

 photo DSC_0666_zps78161275.jpg
Karakteristična Jugotonova žuna...nova ploča!

 photo DSC_0670_zps552c1cbd.jpg
I ploče, ploče bez kraja...(odnosno, omoti ploča, no ne budimo cjepidlake)

Uglavnom, to bi bilo to od mene. Još vam nije kasno ako niste vidjeli izložbu, traje do 30. studenog. Znam, znam, zbilja sam ovo napravila pravovremeno...

Jeste li već posjetili ovu izložbu? Kakvi su vaši komentari?

Do nekih boljih, odmornijih vremena...ostanite mi kul sretan

Ivana

Post je objavljen 26.11.2014. u 23:15 sati.