Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

JAVNA RASPRAVA O DUHANU



CILJ PROMJENA UVJETA I NAČINA PROIZVODNJE

Od 7. studenog 2014. godine, ministarstvo poljoprivrede otvara javnu raspravu o Zakonu o duhanu
koja će trajati idućih 10 dana od 7. 11 do 17. 11. 2014. godine.

Prijedlog Zakona o duhanu izradilo je Povjerenstvo u čijem sastavu su uz predstavnike Ministarstva poljoprivrede bili predstavnici Carinske uprave-Ministarstva financija, Ministarstva zdravlja, Ministarstva unutarnjih poslova, Duhanskog Instituta, Hrvatskih duhana d.d., Agroduhana d.d., Udruge proizvođača duhana „Krupan list“ i Hrvatske udruge poslodavaca.

Cilj izrade i donošenja ovog Zakona o duhanu je promjena dosadašnjeg načina i uvjeta za odobravanje proizvodnje, a kroz ovlašćivanje proizvođača koji bi prethodio ugovaranju proizvodnje duhana radi omogućavanja bolje kontrole proizvodnje, vezano s tim će se pojačati okviri nadležnosti u kontroli proizvodnje duhana, obrade duhana, te prometa neobrađenog duhana kako bi se u konačnici smanjio prostor za manipulaciju i onemogućilo sivo tržište neobrađenog duhana.

Obzirom da u Ministarstvu poljoprivrede navedenu problematiku smatramo važnom, poziva javnost da se aktivno uključi u javnu raspravu sa svojim prijedlozima.
Nacrt prijedloga Zakona o duhanu i Obrazac za sudjelovanje u raspravi na linku:

http://www.mps.hr/default.aspx?id=13047

Kako bi se omogućila što kvalitetnija obrada pristiglih mišljenja, primjedbi, prijedloga i komentara svi zainteresirani mogu svoja mišljenja, prijedloge, primjedbe i komentare uputiti najkasnije do ponedjeljka 17. studenog 2014. godine, isključivo na predviđenom obrascu i dostaviti na e-mail adresu: damir.matejcic@mps.hr.



Post je objavljen 07.11.2014. u 05:41 sati.